Prologul din acest an va fi cu totul special, traseul fiind unul urban, construit din obstacole artificiale în parcarea Shopping City Sibiu. Concurenții vor parcurge un circuit închis de 250 de m lungime presărat cu 14 obstacole distincte care vor testa calitățile fizice și îndemânarea fiecărui participant și la finalul căruia se va stabili ordinea de plecare în cursa propriu-zisă de a doua zi.

Lemn, piatră, nisip și cauciucuri, acestea vor fi ingredientele care vor da de furcă celor 96 de concurenți înscriși până acum la HECS 2012. Pentru o vizibilitate cât mai bună, publicul va putea asista la spectacolul moto oferit de participanți vineri, 6 iulie, începând cu ora 19:00, de-o parte și de cealaltă a circuitului.

„ HECS a ajuns anul acesta la a șasea ediție. În fiecare an am pregătit ceva special pentru concurenți care s-au simțit extrordinar pe traseele din jurul Sibiului. Anul acesta am vrut să facem ceva diferit și am hotărât să ne orientăm mai mult spre public. De aceea am construit traseul Prologului, ziua de calificări, în jurul lor și am gândit câteva zone pe traseul off-road ușor accesibile. Doar plasându-i în mijlocul acțiunii vor înțelege care este adevarată frumusețe a acestui sport” a declarat Paul Frățilă, unul dintre organizatorii concursului.

Traseul Prologului este practicabil pentru toate clasele. La calificări vor lua startul câte șase piloți în linie. Aceștia vor parcurge traseul o singură dată. În semifinală, concurenții vor parcurge două ture, iar cei care ajung în finală vor fi nevoiți să parcurgă 6 ture consecutive. Pentru a spori gradul de spectaculozitate al probei, finala ambelor clase, PRO și HOBBY, se va desfășura pe nocturnă. Pe tot parcursul calificărilor, atmosfera va fi întreținută de un DJ iar publicul va putea urmări imagini în timp real, transmise pe un ecran LED.

Hard Enduro Competition Sibiu este o competiție sportivă organizată cu scopul de a promova moto-enduro-ul în rândul tinerilor și de a-i îndruma spre performanță într-un mod responsabil, dezvoltând acest sport prin bune practici, protejând  natura și mediul înconjurător.

Ultima oră

Comentariul meu