Veronica Arizancu și Iulia Maria Popa au obținut premiul pentru interpretare feminină în cadrul Festivalului „Istropolitana Projekt” de la Bratislava. Cele două actrițe interpretează rolurile principale din spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia” ce a reprezentat Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu la acest festival.

Festivalul – concurs de la Bratislava este organizat o dată la doi ani și oferă tinerei generații de actori posibilitatea de a-și expune creațiile într-un mediu creativ și competitiv. Pe lângă reprezentațiile programate în concurs, organizatorii evenimentului propun atât actorilor, cât și tinerilor critici și manageri de teatru o serie de întâlniri și ateliere de lucru ce au loc pe toată durata festivalului. Ediția din acest an a festivalului a reunit 21 de școli de teatru din 16 țări.

Membrii juriului din acest an au hotărât să ofere premiul pentru cea mai bună actriță la egalitate Veronicăi Arizancu și Iuliei Maria Popa în cadrul unei ceremonii ce a avut loc miercuri, 27 iunie. Trofeul în formă de corb este un simbol al Regelui Ungariei Matei Corvin, fondatorul primei universități din Bratislava. Emoționate, cele două actrițe au urcat pe scenă pentru a mulțumi în mod special profesoarei lor, Anca Bradu, cea care semnează regia spectacolului prezentat în concurs.

„Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia” este o montare după un text de Matei Vișniec și prezintă atrocitățile războiului printr-o serie de scene de un dramatism cu totul special. Spectacolul este o producție a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și a avut premiera pe 2 octombrie 2010.

 

Ultima oră

Comentariul meu