Doi elevi au fost eliminaţi după au fost prinşi că au copiat în timpul primei probe scrise de la bacalaureat, la limba şi literatura română. Unul din cei doi este nevăzător.

Unul din cei doi a fost prins că avea căşti în ureche şi a fost dat afară. Este vorba de un elev de la liceul Onisifor Ghibu. Cel de al doilea este un caz special. Este cazul unui elev de la Henri Coandă, care este nevăzător şi care susţinea examenul pe un laptop special. „Unul din elevii eliminaţi este nevăzător şi susţinea proba pe un laptop cu un program specific elaborat. Acesta a accesat alte programe, care furnizau informaţii necesare pentru elaborarea subiectelor. Laptopul a fost verificat iniţial de comisie, însă elevul a accesat alte programe prin wireless”, a declarat inspectorul şcolar general Constantin Gorun pentru Rondul.

Marţi, 3 iulie, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 4 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie

Ultima oră

Comentariul meu