Reprezentanţii Primăriei Mediaş vor participa în perioada 2-4 iulie la Forumul Interregional din cadrul proiectului CREA.RE “Creative Regions”, organizat la Narni în Italia. Practic, este vorba despre ultimul atelier de lucru din cadrul proiectului CREA.RE, în care municipalitatea medieşeană este implicată alături de alţi 11 parteneri.

primăria mediaș reprezentată la un forum international în italia

Agenda întâlnirii de la Narni cuprinde o serie de întâlniri specifice între partenerii CREA.RE, dar şi prezentarea unor exemple de bune practici din sectorul industriilor cultural-creative locale din regiunea Umbria, respectiv, a parcului tematic medieval “Rocca Albornoz” din Narni. Construit în secolul al XIV-lea, castelul “Rocca Albornoz” a fost iniţial o structură militară cu rolul de a proteja teritoriul de invazii şi este utilizat în prezent, după o serie de lucrări de restaurare, pentru diferite expoziţii şi conferinţe. “Pe lângă activităţile legate de proiectul CREA.RE, la Narni va avea loc şi o întâlnire între reprezentanţii INTERREG IV C, care se ocupă de proiectele cultural-creative, pentru elaborarea unui punct de vedere, care va transmis Uniunii Europene, iar subiectul este legat de ajutorul financiar pecare Uniunea Europeană poate să-l dea acestui sector, dovedit a fi cel mai profitabil şi de viitor pentru Uniunea Europeană”, a precizat Vladimir Şargu, coordonator proiect CREA.RE Mediaş.

Cu prilejul Forumului Interregional de la Narni se va planifica şi întâlnirea partenerilor proiectului CREA.RE, care va avea loc la Mediaş, în perioada 4-5 septembrie 2012, întâlnire în cadrul căreia este programată o dezbatere politică, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale sau regionale din rândul partenerilor CREA.RE, cât şi reprezentanţi ai administraţiilor centrale europene.

Din noiembrie 2009, municipalitatea medieşeană este partener în cadrul proiectului CREA.RE “Creative Regions”, alături de 11  parteneri din Uniunea Europeană, cu toţii aflaţi sub coordonarea aplicantului principal, Austria Superioară. Obiectivul declarat al proiectului este creşterea nivelului de inovaţie şi cunoaştere economică, dezvoltarea ideii de industrie creativă, colaborarea între artă şi industrie, respectiv, meşteşug-industrie.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică