Sibienii îi pot spune mai uşor preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), problemele lor, dacă acestea ţin de competenţa CJS sau a instituţiilor din subordine, începând de miercuri, de când audienţele nu se mai ţin la etajul instituţiei, ci la parter, în Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni.  

Astfel, persoanele mai în vârstă şi cele care suferă de probleme locomotorii, pot ajunge mult mai simplu în faţa preşedintelui CJS.

„Pentru a-i ajuta pe sibieni să ajungă mai uşor în audienţă, am decis ca în fiecare miercuri, la ora 10.00, să mă întâlnesc cu cetăţenii, chiar în Centrul de Informaţii făcut special pentru ei, aflat la parter, practic la câţiva metri distanţă de trotuarul din faţa Consiliului Judeţean. Oamenii trebuie să ştie că este dreptul lor să încerce să îşi rezolve problemele, iar uşa este deschisă la CJS pentru ei”, a anunţat, după încheierea audienţei de miercuri, preşedintele CJS, Ioan Cindrea.

Acesta a discutat miercuri, în timpul audienţei, cu 21 de sibieni, marea lor majoritate fiind nemulţumiţi că nu mai iau ajutorul de handicap, ca urmare a deciziei Comisiei Superioare.

„Pentru că sunt mulţi sibieni care sunt nemulţumiţi că li s-au anulat certificatele cu handicap, doresc să le spun că singura soluţie legală, este să facă contestaţie administrativă în termen de 30 de zile, la Comisia Superioară. Dacă nu primesc niciun răspuns în 30 de zile sau răspunsul este negativ, atunci ei pot să se adreseze instanţei de judecată. Instanţa este singura care poate spune dacă s-a procedat corect sau nu”, a precizat preşedintele CJS, Ioan Cindrea.

O parte din sibienii care au solicitat audienţă miercuri, s-au plâns că au probleme sociale, care au fost înregistrate şi vor fi transmise instituţiilor care le pot rezolva.

Cetăţenii care doresc să se înscrie în audienţă la CJS, o pot face în două moduri: fie sună la numărul 0269.21.11.10, de luni până joi, între orele 7.30-16.00 şi vineri, între 7.30-13.30, fie trimit un mail în care solicită programarea în audienţă, pe adresa judeţ@cjsibiu.ro. Pentru a discuta cu preşedintele CJS, Ioan Cindrea, în timpul audienţelor, un cetăţean trebuie să transmită următoarele date: nume, prenume, adresă, număr de telefon şi ce problemă are. Pentru ca problemele să aibă şanse de rezolvare, CJS recomandă tuturor sibienilor care doresc audienţe la preşedintele CJS, să adreseze întrebări care ţin doar de competenţa CJS şi a instituţiilor din subordine.

Ultima oră

Comentariul meu