Un bărbat de 57 de ani și un copil de 2 ani și jumătate au murit după ce mașina în care erau a fost spulberată de un tren regio în Sibiu. Impactul a fost atât de puternic încât copilul a fost aruncat la 100 de metri de locul accidentului, iar bunicul său și epava mașinii au fost târâți încă 200 de metri pe calea ferată.

Accidentul s-a produs la marginea Sibiului pe un drum de țară la o trecere de cale ferată fără bariere. Bărbatul de 57 de ani nu a văzut trenul și a trecut cu mașina peste calea ferată. În acel moment a fost tamponat violent de către garnitura ce venea de la Sighișoara la Sibiu. Mecanicul spune că nu a avut cum să evite nenorocirea.

„Am dat semnale de atenţionare, am văzut că se apropie o maşină, un Suzuki, am dat semnale de atenţionare cu aproximativ 100 de metri de unde am avut vizibilitate maximă. Am dat semnale repetate şi cu toate acestea, s-a apropiat de calea ferată, a dat să încetinească, să oprească şi, dintr-odată a intrat, a crezut că are timp să treacă peste calea ferată şi a trecut. L-am surprins. Aveam viteză între 70 şi 80 de kilometri la oră. Aici e zonă în care avem voie să mergem cu 100. Am frânat cu sistemul de frânare de urgenţă, dar nu s-a putut evita impactul. A ignorat tot. Are Crucea lui Sfântul Andrei, are stop şi trebuia să oprească, să se asigure şi după aceea să treacă” a povestit Mihai Bivolaru – mecanic pe trenul care circula pe ruta Odorhei – Sighișoara – Sibiu.

Trecere de cale ferată periculoasă

Rudele celor doi morți în urma accidentului spun că vizibilitatea la trecerea de cale ferată este extrem de redusă și că nimeni nu face nimic ca să rezolve problema. Fratele șoferului bate obrazul autorităților și spune că tragedia putea fi evitată. ”Nu se vede nimic din cauza copacilor de acolo. Mergeți și vedeți cum se circulă. Trebuie să treci nu? De trecut trebuie să treci. Norocul face ca să scapi. Altceva nimic. Mergea la oi. Are oi acolo!” povestește Solomon Ion, fratele șoferului decedat.[nggallery id=907]

”Din cauza la copacii aceia s-a întâmplat. Nu a văzut că vine trenul. Din cauza copacilor. E periculos! Foarte periculos! (…) Avea viteză foarte tare trenul. Trebuia să încetinească!” a povestit și un  angajat al bărbatului mort.

Șoferul avea permisul suspendat pentru alcool

Bunicul micuțului de 2 ani și jumătate avea permisul reținut de poliție pentru că a fost prins băut la volan în urmă cu trei săptămâni. Acum se așteaptă rezultatele autopsiei pentru a se vedea dacă acesta era sau nu băut în momentul producerii acestui grav accident. ”Evenimentul s-a produs pe calea de acces dintre Cartierul Tineretului și câmp, la un nivel de trecere cu calea ferată. Conducătorul auto nu a respectat semnificaţia  indicatorului oprire la calea ferată, a pătruns peste calea ferată şi a fost izbit de trenul  care circula dinspre Odorheiu Secuiesc spre Sibiu. Vom efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate categoria de drum din care face parte locul accidentului. Conducătorul auto avea permisul de conducere reţinut de aproximativ trei săptămâni în vederea anulării pentru conducerea unui autoturism  pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Din accident a rezultat decesul a două persoane, respectiv a conducătorului auto în vârstă de 57 de ani şi a unui copil în vârstă de doi ani”, spune subcomisarul Crăciun Constantin de la Ipj Sibiu.

YouTube video

Traficul feroviar între Sibiu și Mediaș a fost paralizat mai bine de trei ore din cauza acestui accident.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

 

Ultima oră

Comentariul meu