Asociatia  ”Drumetii Montane”  se pregateste de serbare si da sfoara in tara că Festivalul ”Transalpin” e gata de start. Toți iubitorii de munte sunt invitați in perioada 20-22 iulie,2012 la prima editie a Festivalului Sporturilor Montane “Transalpin” ce va avea loc in Muntii Parang.

In cadrul festivalului puteti participa la concursuri precum: Trofeul Jiului (raid montan, teste teoretice, orientare, escalada, cultural), Maraton, Sah … montan, unde participantii vor fi premiati cu permii ( in bani, vouchere, produse) ce depasesc suma de 26000 lei. Nu se percepe taxa de participare.

In cadrul Trofeul Jiului puteti concura in una din categoriile: Seniori ( dedicate pentru persoanele cu experienta ) , Juniori ( dedicate pentru persoanele ce au varsta cuprinse intre 14 si 20 ani ) , Open ( dedicate pentru persoanele care doresc sa faca o drumetie, indiferent de varsta, obligatoriu mixt ), pentru cele 3 categorii echipa trebuie sa fie formata din minim 3 persoane.

Traseul pentru categoria Juniori si Open este urmatorul Cabana Silvica (Start) – Cabana Aviatorilor (Control 1) – Lacul Calcescu (Control 2) – Cabana Aviatorilor (Control 3) iar traseul pentru categoria Seniori este la fel ca cel la maraton.

Maratonul va avea ca traseu Cabana Silvica (Start) – Cabana Aviatorilor (Control 1) – Lacul Calcescu (Control 2) – VF. Setea Mare ( Control 3 ) – Cabana Aviatorilor (Control 4 ) – Cabana Silvica (FINISH), aproximativ 30,4km si se poate participa la una din cele doua categorii: feminine si masculine, participarea se face individuala. Pentru o mai buna organizare inscrierea se va realiza pana la data de 18 iulie 2012, ora 12:00am pe site-ul http://www.festivalul-transalpin.drumetiimontane.ro in functie de evenimentul dorit. Tabara de corturi va fi amplasata la Obarsia Lotrului in proximitatea Cabanei Directiei Silvice Valcea. Festivalului Sporturilor Montane ”TRANSALPIN” reprezinta etapa aIV-a a competitiei de turism sportiv ”STAFETA MUNTILOR”.

 

Ultima oră

Comentariul meu