Zeci de bușteni de grosimi apreciabile și sute de tone de pietriș și stânci au acoperit luni în câteva minute calea ferată de pe Valea Oltului. Aluviunile căzute de pe versanți au înghițit la propriu un pod cu șine cu tot undeva între localitățile sibiene Turnu Roșu și Lazaret.

Trenurile nu mai au acces dinspre Sibiu către sudul României din cauza aluviunilor. Cei de la echipele de intervenție ale CFR-ului lucrează zi lumină cu peste 20 de angajați și trei utilaje speciale. Mâlul și buștenii amestecați cu stânci de dimensiuni apreciabile au rupt pur și simplu șinele de cale ferată pe o suprafață de mai bine de 200 de metri pătrați.

”În urma ploilor care au fost în data de 25 iunie în jurul orelor 16.30 – 17.00 s-au produs aluviuni venite după torenți cu cantități mari de grohotiș și lemne care au dus la blocarea albiei podețului, răsturnarea liniei și înfundarea podețului la kilometrul 358+970. Urmare a ploilor care au fost în zonă între Valea Mărului și Valea Fratelui au fost înfundate un număr de șase podețe între care cel mai rău în această zonă. După cum vedeți se lucrează cu utilaje, două colmare și o volă, oameni… Se procedează la degajarea zonei urmând ca apoi să refacem terasamentul și linia în această zonă”, a povestit Olteanu Ioan – inginer șef secție intervenție Valea Oltului.[nggallery id=906]

Lucrări încă cei puțin trei zile

Sutele de tone de pietriș și bușteni aduși de ape peste calea ferată dintre Sibiu și Vâlcea au lăsat cu gura căscată și pe cei care sunt obișnuiți cu intervenții de acest gen. Lucrătorii speră ca în trei zile să repună în funcțiune calea ferată.

Oamenii au fost uimiți de ceea ce au găsit la fața locului. Până la reluarea circulației trenurilor CFR Călători apelează la soluția transbordării călătorilor din stația Tălmaciu până la Câineni și retur cu ajutorul unui autobuz închiriat special pentru această acțiune.

Ultima oră

Comentariul meu