Timp de două zile, cu ocazia Feeric Fashion Days – Baroque 5, ajuns la a V-a ediție, sălile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se vor anima, în ton cu ultimele tendințe în materie de modă. Publicul este așteptat să redescopere noi valențe ale bibliotecii, oportunități inedite de petrecere a timpului liber și identificarea de noi standarde culturale, în conformitate cu ritmul contemporan al lumii.

Prima zi a dedicată modei, joi, 26 iunie, ora 21 :00, aduce prezentare colecției Heaven Inside, toamnă/iarnă 2012 a Simonei Semen în sediul istoric al Bibliotecii (corp A).

Seara continuă, la fel ca și povestea feerică a artiștilor prezenți, de astă dată în palatul modern (Sala de lectură, et. V, corp B), la ora 22:00, cu o expoziție de fotografie, marca Sebastian Marcovici, care aduce celor interesați de acest gen de fotografie, flash-uri din edițiile trecute ale FFD, un eveniment care se încăpățânează să existe, fără să țină seama de obstacole. Tema expoziției va putea fi analizată și ulterior, în cadrul cocktailului oferit de organizatori pe terasa Bibliotecii.

Și pentru că, indiferent de anotimp sau alte elemente capricioase, la Biblioteca ASTRA se poartă lectura, ca gest clasic și de bonton, în cadrul aceluiași eveniment am propus o lansare de carte concept, un spectacol dedicat volumului Mirabila scenă, și autoarei acesteia, doamna Doina Moga, un nume de referință în lumea criticilor muzicali și ai artei spectacolului.

Sâmbătă, 30 iunie, începând cu ora 13:00, Sala Festivă a Bibliotecii (corp A) va fi scena unui regal al cuvintelor prin lectura poate a celor mai frumoase amintiri care compun o viață dedicată performanței artistice. Ideile și cuvintele rostite, vor fi preluate de un grup de balerini ai Teatrului de Balet Sibiu care le vor traduce în gest și grație, într-un alt tip de comunicare, efemerid, perfect și fără echivoc.

Așadar, o lansare de carte inedită, dedicată tuturor sibienilor pasionați de cuvânt, muzică și coregrafie.

Ultima oră

Comentariul meu