În perioada 13-15 iunie 2012, la Iaşi, a avut loc cea de-a 16-a ediţie a Salonului Cercetării, Inventicii şi Transferului Tehnologic INVENTICA 2012. Aceasta una dintre cele mai prestigioase competiţii de acest tip, ”o olimpiadă a spiritului inventiv”, aşa cum se mândresc organizatorii.

Competiţia  a fost organizată de Institutul Naţional de Inventică, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea de Arte ”George Enescu” Iaşi şi Societatea Inventatorilor Români din Iaşi, şi a adus laolaltă numeroşi cercetători din universităţi şi institute de cercetare româneşti şi internaţionale.

Prof. Univ. Dr. Dan Sabău, Medic Şef la Secţia Clinică Chirurgie II, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a participat la această competiţie cu invenţia sub formă de prototip  „Dispozitiv pentru aspiraţia chistului hidatic hepatic sau a celui de ovar”.

Invenţia domniei sale s-a bucurat de o deosebită apreciere din partea Juriul Internaţional, fiind distinsă cu medalia de aur şi cu diplomă de recunoaştere a înaltei contribuţii ştiinţifice aduse în cadrul evenimentului.

Juriul internaţional a fost format din specialişti din Marea Britanie, Croaţia, Ucraina, Spania, Iran, Malaesia, Coreea de Sud, Rusia şi România.

„Acest premiu mă onorează şi reprezintă o încununare a eforturilor sistematice pe care le-am făcut pentru dezvoltarea unor astfel de aparate. Mai mult, este un mare câştig de imagine pentru Sibiu şi pentru medicina din acest oraş, întrucât demonstrează că există preocupare pentru dezvoltarea tehnicilor medicale, în folosul pacienţilor”, a declarat dl. Prof. Universitar Dr. Dan Sabău. „De altfel, trecutul, prezentul şi viitorul medicinei înseamnă inovaţie, iar prin inovaţie a crescut eficienţa actului medical”, a mai adăugat acesta.

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu există o preocupare permanentă pentru dezvoltare şi cercetarea ştiinţifică, făcându-se eforturi pentru acordarea unui spaţiu destinat special pentru acest gen de activităţi.

 

Ultima oră

Comentariul meu