Ploile căzute în ultimele zile la munte au făcut ca apele să o ia la vale. Calea ferată ce leagă Sibiul de sudul României a fost îngropată în aluviuni în cel puțin trei locuri între localitățile Turnu Roşu şi Câineni. Cei de la CFR au anulat toate trenurile pe această distanţă.

Trenul Inter regio 2070 a fost blocat între localitățile Turnu Roșu și Câineni, din cauza aluviunilor căzute de pe versanți. Garnitura de tren a fost la un pas să fie prinsă de o viitură, dar până la urmă s-a întors la Câineni iar de acolo călătorii au fost transbordaţi cu un autobuz la Podul Olt. Aceiaşi soartă au avut-o şi cei care trebuiau să ia trenul de la Sibiu spre Vâlcea şi Craiova. Oamenii au făcut haz de necaz.

„Am mers 80 de oameni într-un autobuz de rahat. Normal că sunt supărat” a spus un tânăr ce dorea să ajungă la Drăgăşani. „Se mai întâmplă nenorociri şi natura îşi face de cap. Mulţumim celui de SUS că nu ne-a prins viitura în tren” a spus o familie care mergea de la Sibiu la Vâlcea.[nggallery id=905]

Din păcate veştile proaste continuă să sosească pentru cei care vor să folosească trenul ca variantă de deplasare între Sibiu şi Vâlcea. Cei de la CFR estimează că va dura cel puţin trei zile până ce calea ferată va fi eliberată de sub aluviuni. Metoda transbordării călătorilor va fi în continuare aplicată pe durata lucrărilor.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu