Pentru prima dată în Sibiu, Piața Mare va găzdui o expoziție foto pe cuburi translucide. Antonia Giurgiu „mângâie” barocul Palatului Brukenthal de la Avrig cu o colecție inspirată din Shakespeare.

Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 de iunie în Sibiu și în alte câteva locații din împrejurimi. În cele șase zile de festival, pe scenele din Sibiu și împrejurimi vor prezenta colecții de modă unii dintre cei mai buni designeri de modă din țară și din străinătate.

Sibianca Antonia Giurgiu va prezenta cea mai apropiată colecție de modă de conceptul general al anului 2012 în Sibiu, Baroc Update. Prezentarea se face remarcată în primul rând prin spectaculozitatea decorului natural, Palatul de Vară al baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig. Extrem de frumoasă și de pasională, grădina baronului va fi completată de frumosul creațiilor tinerei sibience. Colecția Antoniei este, de fapt, o transpunere a personajului Titania din piesa „Visul unei nopți de vară” într-o colecție vestimentară. Ținutele vor aborda aspecte din sursele de inspirație ale colecției, renașterea, personajul feminin în opera lui Shakespeare dar vor atinge și puncte din Metamorfozele lui Ovidiu. „Majoritatea ținutelor sunt formate din două piese și astfel se remarcă prin croiala complexă și geometrizată a sacoului, prin influența stilului renascentist cu accente din baroc. Vibrațiile feminine ascunse sub armura reprezentată de sacou apar prin intermediul rochiilor de mătase”, spune Antonia despre colecția ce va fi compusă din 15 piese. Prezentarea Antoniei Giurgiu va avea loc miercuri, 27 iunie, la ora 19.

Feeric Fashion Days debutează cu o nouă premieră, o expoziție de fotografie de modă ce va fi amplasată pe 12 cuburi translucide, fiecare cu dimensiunea de 2 metri cubi. Fotografiile vor fi printate pe o suprafață totală de 160 de metri și sunt realizate de fotografii Oltin Dogaru, Mike Wies și Andreea Retinschi. De asemenea, multe dintre fotografii fac parte din ultima ediție a „M” Calendar, un alt proiect al Fundației Mitichi. Imediat după vernisajul expoziției, Oltin Dogaru va prezenta în The Box o selecție a celor mai bune filmări video realizate de el. Fotografia revine în atenția festivalului joi, când podul ce mărginește Podul Minciunilor va primi 75 de fotografii realizate de Andreea Hașa în cadrul expoziției Fashionation. „Proiectul conține fotografii surprinse în diferite colțuri ale lumii și reliefează felul inedit în care oamenii se îmbracă, relaționat la mentalitățile și cultura fiecărui colț de lume în parte”, spune Mitichi, organizatorul Festivalului.

În cea de-a doua zi de Festival, studenții secției de design vestimentar din cadrul Universității „Lucian Blaga” vor prezenta o colecție extrem de spectaculoasă, „Ultraviolet Light Absorber Collection”. Modelele vor fi luminate cu ultraviolete, rezultatul fiind considerat „future fashion”. „E un proiect inedit, de-a dreptul electrizant și este o premieră pentru Feeric Fashion Days”, mai spune Mitichi. Joi, de la ora 18, artistul Lucian Brumă prezintă prima sa expoziție de amploare, Fashion Illustration, pe arcadele Zidului Cetății. PIcturile au între 1 și 2 metri pătrați și surprind creația de modă de la primul până la ultimul ei pas.

 

Ultima oră

Comentariul meu