Şeful Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David recomandă turiştilor să evite traseele montane situate la peste 1.700 metri altitudine, din judeţul Sibiu, în acest week-end, din cauza vremii.

Meteorologii au avertizat că începând din această după-amiază sunt posibile descărcări electrice, intensificări de vânt, averse puternice de ploaie, chiar şi căderi de grindină la munte.

“Recomandăm turiştilor să evite traseele din zona montană înaltă, cu precădere la peste 2.000 metri, în Munţii Făgăraş, dar şi în Munţii Cindrel, zona de gol alpin, la peste 1.700 metri. În aceste zone este posibil să apară intensificări de vânt, averse puternice de ploaie, chiar şi căderi de grindină. Cei care deja sunt în zona montană, să fie echipaţi corespunzător, iar în cazul în care au nevoie de ajutor, pot apela numărul unic de urgenţă – 112. Atât la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, cât şi în Staţiunea Păltiniş, în Munţii Cindrel, Salvamontul asigură permanenţa, cu câte un echipaj format din doi salvamontişti”, a anunţat sâmbătă, Şeful Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David.

Conform avertizărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23/24 iunie, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice severe se vor semnala în centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte

Sâmbătă dimineaţa, la orele 10.00, nu ploua nici la Bâlea, nici la Păltiniş în judeţul Sibiu. Temperatura la Bâlea Lac este de plus 15 grade, iar la Păltiniş, de plus 16 grade, conform Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu