Companiile ce au sprijinit organizarea celei de-a doua ediții a Turului Ciclist al Sibiului își trimit cei mai buni rutieri, sâmbătă, la Cursa Sponsorilor. În cea de-a doua ediție a Turului Ciclist, rutierii vor parcurge 450 de kilometri trecând prin trei județe. Turul ajunge și în acest an la Păltiniș, stațiunea montană situată la cea mai mare altitudine în țară.

4-8 iulie. Momentul în care întreaga suflare ciclistă a României se concentrează într-un singur punct, pe Turul Ciclist al Sibiului , cea mai importantă competiție ciclistă din Transilvania.

Peste 150 de rutieri amatori din companiile care sprijină cea de-a doua ediție a Turului Ciclist al Sibiului – sunt așteptați sâmbătă la startul Cursei Sponsorilor, etapă neoficială a Turului Ciclist dar una din cale afară de disputată.

Ediția Cursei Sponsorilor din acest an este programată sâmbătă, 23 iunie. La ora 8, echipele înscrise își dau întâlnire în Parcul Subarini, la ora 8:45 echipele vor porni spre Grădina Zoologică de unde, la ora 9 se va da startul în cursă. Rutierii vor porni spre Cisnădioara, vor ajunge în Cisnădie apoi vor reveni în Sibiu, pe strada Siretului, apoi de la Parcarea Gradinii Zoologice  vor intra pe pista de biciclete, finish-ul urmând să aibă loc în Parcul Subarini, la stadion. Sunt așteptate la înscrieri echipe din partea a cel puțin 12 echipe, unele dintre ele urmând să trimită la start chiar și câte două echipe. La start se vor alinia echipe din partea Atlassib, Polisano, Ambient, Gazeta Sporturilor, Coca Cola, Indsoft, Boromir, Continental, Marquardt, Takata, Compa, Tursib, Metropolis și Rud.

Anul trecut, startul cursei sponsorilor a adunat 140 de cicliști în fața unei curse de 29 de kilometri, cursă extrem de disputată. Primul rutier a reușit să încheie traseul în 39 de minute iar ultimul a trecut linia de finish după o oră și 30 de minute. Echipa Takata I a câștigat ediția trecută a Cursei Sponsorilor, urmată de Continental I și de Takata II în timp ce la individual au câștigat Mircea Rodovici de la ConA la masculin și Andreea Zeicu de la Banca Comercială Carpatica la feminin. Cursa Sponsorilor se va încheia cu o ceremonie de premiere, rutierii urmând a primi cupe și diplome.

În cea de-a doua ediție a Turului Ciclist, rutierii vor parcurge 450 de kilometri trecând prin trei județe. Turul ajunge și în acest an la Păltiniș, stațiunea montană situată la cea mai mare altitudine în țară.

 

Ultima oră

Comentariul meu