Unii dintre cei mai buni designeri de modă din țară vin la Sibiu pentru șase zile de festival. Bianca Popp prezintă, în premieră, o prezentare de modă văzută din tramvai.

Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 de iunie în Sibiu și în alte câteva locații din împrejurimi. În cele șase zile de festival, pe scenele din Sibiu și împrejurimi vor prezenta colecții de modă unii dintre cei mai buni designeri de modă din țară și din străinătate.

Într-o premieră absolută pentru festivalurile de modă din România, Bianca Popp își va prezenta noua ei colecție la liziera Pădurii Dumbrava, miercuri, de la ora 13. Gândită special pentru această prezentare, colecția de numește High Circle, realizată în culori de cer. „Colecția este special creată pentru acest eveniment, în legătură directă cu ambianța, în acord cu spațiul în care se derulează”, spune Bianca Popp. Jurnalist la bază, Bianca Popp a avut încă din copilărie o pasiune neobișnuită pentru designul de modă. Dar a realizat că este, de fapt, designer când un CV cu poze a ajuns la Prada, iar prestigioasa companie a chemat-o la un interviu. A lucrat o bună perioadă la Prada după care a studiat în Italia, la faimoasa școală de modă Marangoni. „Sursa mea de inspirație pentru colecția ce o voi prezenta la Sibiu este o furtună de vară”, mai spune Bianca. Prezentarea va putea fi văzută din tramvai, pe ruta Sibiu – Rășinari. Tramvaiul va fi compus din două vagoane, unul dintre ele fiind faimosul vagon-restaurant, unic în Europa de Est.

Lucian Rusu s-a lansat în lumea mare a modei acum trei ani, tot la Feeric Fashion Days. Iar tânărul designer a cucerit rapid publicul cu imaginația sa. Sprijinit de Fundația Mitichi, Lucian Rusu va prezenta noua sa colecție Woods of Heaven într-un decor de-a dreptul spectaculos, pe pasarela Turnului Dulgherilor, pe strada Cetății, joi, de la ora 19. Cele 20 de piese vor fi expuse de modele urcând în Turnul Dulgherilor, pe pasarela Turnului iar apoi, coborând, pe strada Cetății, în fața publicului. „Lucrez la colecție încă de când am auzit că tema culturală a acestui an este barocul. Am folosit multe elemente baroc în textura materialului dar am ținut cont și de locația spectaculoasă de desfășurare. Am transpus concertul mai mult spre pret-a-porter față de celelalte ediții de festival”, spune Lucian.

Natalia Vasiliev vine pentru a doua oară la Feeric Fashion Days cu o prezentare de modă de-a dreptul spectaculoasă, într-un spațiu despre care neconvențional este puțin spus, în depozitul de făină al Morii Boromir, cineri, de la ora 16. Colecția se numește Golden Party și reprezintă o legătură strânsă între spiritul slav și marea cultură franceză, un Sankt Petersburg renăscut la Paris. Colecția toamnă-iarnă 2012-2013 va fi prezentată într-o moară autentică, pe o pasarelă sub forma unui labirint, printre saci de făină. Prezentarea Nataliei Vasiliev va fi precedată de un spectacol de dans contemporan în făină realizat de balerinul american Josh Beaver.

Rita Mureșan este un nume ce nu mai are nevoie de prezentări. Absolventă a Liceului Pedagogic din Ploiești, Rita Mureșan a devenit în anul 1993 Miss România Top Model, fiind printre primele modele române ce a avut o carieră imediat după Revoluție. Se numără printre puținii designeri ce au lansat colecții speciale pentru copii și adolescenți. Rita Mureșan a lansat chiar și o școală de modeling, „The School”. Spectaculoasa prezentare a Ritei Mureșan la Sibiu va avea loc sâmbătă, de la ora 17, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu