Cel mai mare festival de modă al anului începe în 26 iunie. Pentru cea de-a cincea ediție, Feeric Fashion Days s-a reinventat într-un festival de 6 zile.

Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 de iunie în Sibiu și în alte câteva locații din împrejurimi. Ajuns la cea de-a cincea ediție, Festivalul a suferit modificări radicale față de edițiile precedente, fiind mult mai mare și mai diversificat. Dacă edițiile anterioare durau doar trei zile, pentru ediția aniversară festivalul a ajuns la șase zile, cu prezentări de modă în câteva locații inedite. 6 zile de prezentări de moda, expoziții, workshopuri, seminarii în spații extrem de spectaculoase.

A cincea ediția a festivalului debutează cu o expoziție de fotografie de modă expusă pe cuburi translucide, iluminate din interior, în Piața Mare. Expoziția este realizată de Oltin Dogaru, Mike Weis (Germania), Andreea Retinschi și conține multe imagini ce au apărut în ultima ediție a „M” Calendar.

Miercuri, de la ora 13, în premieră absolută, pe drumul dintre Sibiu și Rășinari va avea loc o prezentare de modă vizibilă din tramvai. Modelele îmbrăcate de Bianca Pop vor prezenta creațiile sale la marginea lizierei, spectatorii putând să observe colecția din cele două vagoane de tramvai ce se vor deplasa înspre Rălinari. Tot miercuri, la ora 19, Antonia Giurgiu prezintă ultima sa colecție în Palatul Brukenthal din Avrig, prezentare de modă urmată de un garden cocktail.

Joi, în cea de-a treia zi de festival, în Piața Mică va fi vernisată expoziția foto Fashionation, o colecție de fotografii realizate în stradă, care surprinde în cel mai onest mod posibil modul în care oamenii abordează îmbrăcămintea în viața de zi cu zi. Lucian Rusu își va prezenta ultima sa colecție pe strada Cetății, de la ora 19, într-un decor de-a dreptul provocator pentru scenografi. Modelele vor prezenta colecția pe pasarela Turnului Dulgherilor.

Vineri e prima zi de gală. La ora 15, în depozitul de făină al companiei Boromir, Natalia Vasiliev va pune în scenă o nouă prezentare de modă uimitoare. Apoi, la ora 20, în Piața Mică va avea loc prima parte a Galei Feeric, pe pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor. „În prima seară de gală sibienii vor putea vedea colecții aparținând designerilor  Ana Maria Galan (SPANIA), Maria Simion, Anca & Silvia Negulescu, Maura Revuelta (SPANIA), Sandra Chira, Ioana Ciolacu, Sandra Galan, Astrid Țârlea –  Donatella sau Il Passo”, spune Mitichi, organizatorul celui mai mare festival de modă din țară.

Penultima zi de festival debutează cu prezentarea colecției Ritei Mureșan, în Sala Oglinzilor din clădirea Forumului Democrat al Germanilor din România, de la ora 17. De la ora 18, Adina Buzatu prezintă sibienilor ultimele sale creații în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, ca de la ora 21, în Piața Mică, să aibă loc a doua parte a Galei Feeric. Înaintea galei, pe scena din Piața Mică vor urca cei de la HI-Q. „În cea de-a doua seară de gală, pe pasarela suspendată vom putea vedea creațiile designerilor Adina Buzatu, Samir Abou-Suede & Birte Weiner(GERMANIA), Erika Lopez (SPANIA), Agnes Toma, Rhea Costa, Natalia Vasiliev, Simona Semen – Donatella, Il Passo”, mai spune Mitichi.

Cea de-a cincea ediție a Feeric Fashion Days se încheie în 1 iulie, cu un dineu la Gura Râului, la Tărâmul Mândrului.

Feeric Fashion Days este un concept al Fundației Mitichi. Dumitru Preda „Mitichi”, organizatorul festivalului, este fotograf de modă, autorul „M” calendar și „creierul” din spatele celui mai important festival de modă din țară, Feeric Fashion Days.

Feeric Fashion Days este un eveniment susținut de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local prin Casa de Cultură a Municipiului

 

Ultima oră

Comentariul meu