A primit un apel de urgență pentru un caz medical în Săliște și s-a grăbit să îl preia. Este vorba de o ambulanță care a încercat să întoarcă pe contrasens fără să aibă luminile și semnalele acustice pornite și a fost lovită în plin de o altă mașină.

Ambulanța care mergea pe DN1 în Săliște către Sibiu a încercat să întoarcă cât mai rapid, dar a tamponat o altă mașină care mergea regulamentar. Martorii povestesc că aceasta nu avea girofarurile pornite și că pur și simplu a întors în mijlocul drumului.

”A întors dintr-odată. Nu a semnalizat, nu a avut acustice, nu a avut nimic! A întors dintr-odată și omul a venit și a intrat în el în plin. A vrut să întoarcă aici în mijlocul drumului. Eram aci în curte și am auzit o bubuitură. L-am văzut pe băiat că era mama lui lovită. Și am zis repede să ajut. Vina a fost a Salvării. Sunt băieți buni, dar degeaba. A fost vina lor. Omul a venit săracul și a intrat în ei”, povestește un martor al accidentului.

În urma impactului o femeie a fost rănită și a avut nevoie de îngrijirile medicilor, ele fiind date chiar de către cei din ambulanța în care mașina a intrat în plin pe DN1. Șoferul mașinii cu care ambulanța s-a tamponat spune că nu a putut să evite nenorocirea.

YouTube video

”Noi veneam de pe a doua bandă de la București. Atunci în momentul acela ambulanța s-a întors brusc, fără semnale luminoase, fără semnale acustice. Am încercat să evităm. Am pus frâna, dar degeaba pentru că a fost prea târziu. A întors brusc când eram la 20 de metri distanță de el. Noroc că nu am avut viteză mare”, spune și șoferul mașinii cu care s-a tamponat ambulanța.

Șoferul ambulanței, vinovat!

Polițiștii spun și ei că șoferul ambulanței este vinovat de acest accident, chiar dacă acesta se afla în acțiune. Medicii aflați în mașina care trebuia să ajungă la un pacient din Săliște au scăpat din fericire fără răni, dar s-au ales cu o sperietură pe cinste. ”Din primele cercetări se pare că șoferul ambulanței a încercat să efectueze manevra de întoarcere dorind să schimbe direcția de deplasare. Nu s-a asigurat corespunzător și a fost tamponat de către autoturismul Wolskwagen Sharan. Urmează să stabilim dacă ambulanța avea în funcțiune semnalele luminoase întrucât există contradicții între declarații, însă un martor precizează că șoferul ambuțanței nu avea în funcțiune aceste semnale luminoase. Șoferul se afla în acțiune” a declarat Inspectorul Principal Popa Ana Maria de la Serviciul  Rutier Sibiu.

YouTube video

Traficul în zonă a fost afectat parțial între Sibiu și Sebeș din cauza acestui accident

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu