Concerte rock, filme documentare, ateliere educative, mese rotunde, spectacole tradiționale și acces la informație direct de la sursă: artiști tatuatori din toată lumea. Asta vor găsi cei care vizitează în acest week-end Transilvania Tattoo Expo, eveniment care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în foaier, sala studio și pe aleile din fața clădirii.

În cadrul ediției din acest an va fi lansat proiectul „Tattoo School”, un atelier educativ prin care Asociația Transilvania Tattoo Club vrea să ofere consiliere celor interesați să practice meseria de tatuator. Tot în premieră, printre invitații din acest an se numără doi tatuatori din Noua Zeelandă, specializați în arta tatuajelor tradiționale Maori.

Școala tattoo

Ateliere educative “Tattoo School” se vor desfășura sub forma unor discuții deschise la care sunt invitați să participe toți cei interesați de fenomen. Cei care doresc să își facă un tatuaj și consideră ca nu au suficiente informații, pot pune întrebări specialiștilor din țară și din străinatate invitați să modereze discuțiile. Atelierele se vor desfășura zilnic și vor aborda teme diferite legate de igienă – riscurile la care se pot expune artiștii și modelele lor, protocolul care trebuie urmat în diferite situații, tehnică – diferențele între mașinile de tatuat, reglarea aparaturii și legislație, în cadrul cărora participanții vor afla despre actele necesare pentru a activa legal în acest domeniu.

Sacru vs consacrat

Reprezentanții salonului Manatahititau din Noua Zeelandă vor tatua în cadrul convenției internaționale de la Sibiu folosind tehnici vechi de mii de ani. De asemenea, vor oferi zilnic un spectacol de dans Maori iar unul dintre artiști va explica semnificațiile desenelor. Scopul acțiunii este acela de a educa publicul și de a-l aduce mai aproape de originile tatuajului și de-i prezenta tatuajele sacre, cele care au o simbolistică pentru cel care le poartă versus itatuajele consacrate, cu scop pur decorativ. Transilvania Tattoo Expo 2012 este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Shopping City Sibiu, Murfatlar, Astra Film Sibiu, Carpathian Travel Center și Promo Management.

 

Ultima oră

Comentariul meu