O delegaţie condusă de Ministrul Culturii din Marele Ducat de Luxemburg, doamna Octavie Modert, a fost prezentă la Sibiu, marţi, 19 iunie. Delegaţia a fost primită de primarul Klaus Iohannis la sediul Primăriei Sibiu.

“Este în egală măsură o mare onoare dar şi o mare bucurie să primim din nou la Sibiu vizita partenerilor noştri din Luxemburg. Relaţia dintre Sibiu şi Luxemburg a fost una fructuoasă încă din 2007 când cele două au împărţit statutul de Capitală Culturală Europeană” a declarat primarului Klaus Iohannis în conferinţa de presă organizată cu această ocazie.

“Unul dintre motivele vizitei noastre la Sibiu este acela de a strânge relaţia existentă între cele două entităţi şi de a identifica noi proiecte pentru dezvoltarea durabilă a acestui parteneriat dintre Sibiu şi Luxemburg. Am discutat acest subiect cu primarul Klaus Iohannis şi urmează să ne întâlnim cu o serie de operatori locali în domeniul turismului şi culturii. Partenerul nostru privilegiat va rămâne, desigur, Casa Luxemburg din Sibiu. Aceste discuţii ne vor ajuta să stabilim idei pentru proiecte comune viitoare” a declarat doamna Octavie Modert, Ministrul Culturii al Marelui Ducat de Luxemburg.

Noul director din cadrul Ministerului Culturii, domnul Bob Krieps, care îl înlocuieşte pe fostul director Guy Dockendorf, face parte de asemenea din delegaţie şi a profitat de această ocazie pentru a cunoaşte partenerii locali din Sibiu împreună cu care vor dezvolta direcţiile nou identificate de dezvoltare a relaţiilor dintre Sibiu şi Luxemburg.

Ultima oră

Comentariul meu