a pierdut procesul de calomnie: ion ariton dator 4500 cheltuieli de judecată după ce a cerut 100.000 de lei

Fostul prefect si ministru al economiei, Ion Ariton, a pierdut săptămâna care tocmai se încheie nu doar alegerile, ca șef al organizației județene a PDL , ci și un proces de calomnie, pe care l-a deschis pe vremea când era ministru, împotriva publicației sibiene Mesagerul.

a pierdut procesul de calomnie: ion ariton dator 4500 cheltuieli de judecată după ce a cerut 100.000 de lei

Ariton  a considerat că i s-a denigrat grav onorarea și reputația când într-un editorial publicat de Ovidiu Scutelnicu în Mesagerul de Sibiu, după vizita ministrului în Rusia, a fost pomenită relația lui de prietenie cu Dumitru Domnariu, consilier local și unul dintre benzinarii sibieni, cercetat acum de ANI pentru contracte de milioane de lei cu instituții subordonate CJ.

Editorialul încriminat de fostul ministru spune la un moment dat: „oierii benzinari au pentru ce să-i fie recunoscători ministrului Ion Ariton. Instalat la frâiele economiei, în capitală, acesta face un lobby impecabil pentru economia lanțului de benzinării Euroil, controlat de Dumitru Domnariu și Adrian Nicoară. În urmă cu o săptămână, Ariton a declarat la Sibiu că gigantul rus Gazprom intenționează să deschidă 150 de benzinării în România. Cronologic, evenimentele s-au desfășurat cam așa: la începutul lunii, Ariton a efectuat o fructuoasă vizită de lucru la Gazprom. Imediat, gigantul rus a anunțat că va cumpăra benzinăriile Euroil. Concluzia logică este că ministrul a acționat prompt pentru economia celor de la Euroil. Relația de prietenie dintre Ion Ariton și benzinarii din Sibiu este notorie. La fel de cunoscute sunt și relațiile acestora de afaceri, vechi de cel puțin un deceniu, de pe vremea când actualul ministru era director la Petrom Sibiu”.

Ion Ariton cerea daune de 100.000 de lei. Instanța a decis însă că fostul ministru nu trebuie sa se simtă lezat și trebuie să plătească cheltuielile de judecată pentru plângerea sa inutilă, după cum a demonstrat în timpul procesului, avocata Mesagerului de Sibiu, Mădălina Scutelnicu. Ariton poate face recurs la sentință.

În sentința promunțată la sfârșitul săptămânii,  instanța : “respinge acţiunea civilă pentru restabilirea dreptului nepatrimonial sub forma reparaţiei patrimoniale formulată în data de 24 XI 2011 şi precizată ulterior la data de 22 II 2012 de reclamantul Ion Ariton împotriva pârâţilor SC Mesagerul Press SRL Sibiu , Scutelnicu Ovidiu ( pseudonim Mărginean Gheorghe). În baza art. 274 din CPC obligă reclamantul să plătească pârâtei SC Mesagerul Press SRL cheltuieli de judecată în cuantum de 2500 lei. În baza art. 274 din CPC obligă reclamantul să plătească pârâtului Scutelnicu Ovidiu ( pseudonim Mărginean Gheorghe ) cheltuieli de judecată în cuantum de 2000 lei. Definitivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi , 12 VI 2012”

Ultima oră

Comentariul meu