Reprezentantul FDGR Wagner Raimar, proaspăt reales în Consiliul Local Sibiu, nu va mai putea ocupa funcţia de consilier încă patru ani, urmând să se retragă chiar înainte de validare, întrucât Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat vineri, că acest consilier al FDGR, a beneficiat ilegal de 208.475, bani obţinuţi în urma a trei contracte de închiriere cu o instituţie subordonată Primăriei, anunță agerpres.ro.

‘În cazul acesta, domnul Wagner se va retrage şi nu va mai fi consilier local’, a declarat, vineri, primarul Klaus Iohannis, lider naţional al FDGR, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

Wagner Raimar este singurul consilier sibian reales care a apărut, vineri, pe lista ANI. Wagner se află în conflict de interese penal, după ce a câştigat 208.475 lei beneficiu patrimonial, în urma a trei contracte de închiriere cu o instituţie subordonată Consiliului Local Sibiu, conform ANI. Consilierul FDGR a câştigat ilegal bani, fiind membru în Comisia de comerţ şi servicii publice a Primăriei Sibiu, în perioada 2008-2012, conform site-ului instituţiei.

Primarul Iohannis va fi nevoit să îl înlocuiască pe Wagner cu un alt consilier, Forumul rămânând tot cu 15 mandate de consilieri locali, ceea ce îi asigură edilului şef o majoritate confortabilă în acest mandat.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu