A ignorat avertismentele polițiștilor după ce a fost prins la furat de cablu electric de cale ferată în localitatea sibiană Porumbacu de Jos și a fost împușcat. Este vorba de un tânăr de 36 ani care a ajuns apoi de urgență la spitalul județean din Sibiu.

Polițiștii sibieni au organizat o acțiune pentru stoparea furtului de cablu din preajma gărilor din județul Sibiu. Azi dimineață au surprins un grup de tineri la Porumbacu de Jos și i-au somat să stea pe loc. Unul dintre ei a rupt-o la fugă însă, iar poliția a folosit armamentul din dotare ca să îl stopeze. S-au tras patru focuri de armă pentru ca tânărul de 36 de ani să fie oprit. ”Noi am fost sesizați la ora 6.30 că în urma unei acțiuni realizată de poliția feroviară pentru a se stopa furtul de cablu de cale ferată, a fost organizată această acțiune în zona localității Porumbacu de Jos. Au fost depistate mai multe persoane în timp ce încercau să fure cablu. Au fost somate, nu au oprit și apoi s-a folosit armamentul din dotare. A fost rănită o persoană de 36 de ani care are antecedente penale. Este cercetat în mai multe dosare de furt calificat. Persoana rănită este internată la Spitalul Județean Sibiu și este în afara oricărui pericol. Noi ne-am autosesizat pentru a vedea dacă s-a folosit în mod legal armamentul din dotare. Urmează să fie identificați și ceilalți care erau cu el. Riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Eu am indicii că s-au folosit patru focuri de armă. A fost somat inițial. Este vorba de o singură armă. (…) Erau cu o căruță. Ceilalți au fugit cu căruța”, a explicat Adriana Șandru – purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu.

Tânărul rănit a scăpat ușor din această aventură. Medicii spun că viața nu este pusă în pericol și că are șanse să fie externat în mai puțin de o zi după ce a fost adus la spital cu răni suferite prin împușcare.

”Pacientul este în stare bună. A ajuns la Urgrență în jurul orei 6.00. Diagnosticul a fost plagă împușcată regiunea toracică posterioară, antebraţ stâng şi axilă stânga. În momentul de față se află internat și este conștient. Viața nu este în pericol și s-ar putea să fie externat mâine. Se află sub pază. Rănile nu sunt foarte grave. Viața nu este pusă în pericol” spune și Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

După ce va fi externat, bărbatul de 36 de ani va ajunge direct în fața anchetatorilor unde va trebui să explice de ce a rupt-o la fugă atunci când a fost prins la furat.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu