Italia trăieşte o senzaţie de deja vu, după partia contra Croaţiei, scor 1-1. Squadra azzura nu mai depinde de ea pentru a se califica, chiar dacă va învinge Irlanda, în ultima etapă, la scor. Jocul rezultatelor din ultima etapă ar putea să îi trimită din nou pe italieni acasă neînvinşi, aşa cum s-a întâmplat în 2004.

Squadra azzurra se bazează, totuşi, pe blazonul Spaniei, fiind greu de crezut că formaţia campioană mondială s-ar preta la jocuri de culise aşa cum au procedat Danemarca şi Suedia.

Aşa arată clasamentul grupei C, înainte de ultima etapă

1.Spania 4 puncte (golaveraj 5-1)
2. Croaţia 4 puncte (golaveraj 4-2)
3. Italia 2 puncte (golaveraj 2-2)
4. Irlanda 0 puncte

În cazul în care ibericii şi croaţii ar reuşi un egal, altul decât 1-1(2-2, 3-3), Balotelli&Co îşi vor face bagajele. Toate echipele ar acumula 5 puncte şi s-ar face un clasament în trei, în care ar conta golaverajul din meciurile directe. Cum Italia a reuşit de fiecare dată 1-1, un rezultat de 2-2, de exemplu, le-ar duce braţ la braţ pe Croaţia şi Spania în sferturi.

Emoții pentru italieni

Fanii Italiei prezenți în Wroclaw, în Polonia au trăit la maxim meciul cu Croația. Suporterii au fost în extaz după golul lui Pirlo, dar au murit după ce croații au egalat.

VEZI VIDEO!

Spania invincibilă

Conştient cât de mult i-a lipsit un atacant veritabil în meciul cu Italia, Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei, a început aseară cu Torres titular, în locul lui Fabregas. Iar jucătorul nu l-a dezamăgit, la fel ca în ultimele minute ale jocului cu “Squadra Azzura”, şi a perforat poarta ezitantului Given din primele minute. Era 1-0, dar pentru “El Ninio” reuşita a avut şi o altă semnificaţie, aceasta fiind prima la un turneu final, după cea din ultimul act al Euro 2008, în faţa Germaniei, care a adus Spaniei titlul continental. Apoi, atacantul lui Chelsea a reuşit prima sa “dublă” la un campionat european.

Irlanda, prima echipă eliminată
Între timp, au mai venit şi golurile lui David Silva şi Fabregas, care s-a jucat, iar pecetea era pusă: Irlanda devine prima echipă care părăseşte Euro 2012 pe uşa din spate şi se întoarce acasă. Cele 14 meciuri consecutive fără înfrângere dinaintea turneului din Polonia şi Ucraina au fost anulate de o prestaţie jenantă în primele două partide din grupă, în care jucătorii lui Trapattoni au scos mingea din plasă de şapte ori.

Ultima oră

Comentariul meu