Muzeul Labirint Sibiu, ajuns în acest an la ediția a II-a, ediție dedicată în integralitate anului cultural baroc celebrat la Sibiu, va avea loc în perioada 15 – 24 iunie 2012, în Piața Mică din Sibiu. Expoziția foto, intitulată generic “Valori Baroce ale Sibiului”, va fi vernisată vineri 15 iunie 2012, de la ora 17:00 și invită vizitatorul la o incursiune prin Sibiul baroc.

Cele 130 de panouri cu fotografii expuse în Muzeul Labirint, reușesc să surprindă nu doar esența valorilor baroce ale Sibiului, cât mai ales să creeze un traseu al edificiilor culturale baroce din Sibiu, edificii poate, parte dintre ele arhicunoscute de public, ca și repere pe harta orașului, dar nu îndeajuns relevate publicului ca și valoare arhitecturală și de patromoniu cultural. Intrarea în Muzeul Labirint este gratuită atât pentru vizitarea expoziției, cât și pentru spectacolele puse în scenă.

 Ce fotograf sibian ar alege pictura, dacă într-o zi ar renunța la arta fotografică ce l-a consacrat?

Este sibian, născut și crescut în Sibiu, dar cu pregătire în Germania, unde a studiat la Facultatea Tehnică din München, în departamentul Foto – Design, poate de aici rigurozitatea fiecărui proiect în care este implicat și profesionalismul maxim vis a vis de fiecare cadru foto care-i poartă semnătura. Fotografiile lui sunt preluate de cele mai cunoscute agenții de presă din țară și din lume.

A fost numit de două ori fotograful anului de către “Asociația Artiștilor Fotografi din România”, premiat cu medalia de aur FIAP și titlul FIAP (Federația Internațională a Artiștilor Fotografi), în 2011 și este în prezent fotograful oficial al celor mai importante evenimente culturale și sportive din Sibiu. În expoziția vernisată mâine în Muzeul Labirint, a reușit nu doar să surprindă detaliile care definesc Sibiul ca fiind unul baroc, dar mai ales să transforme cu măiestria unui pictor fiecare fotografie într-un tablou viu al barocului sibian în arhitectură. Se numește Sebastian Marcovici și vă așteaptă mâine, de la ora 17:00 la vernisarea expoziției foto “Valori Baroce ale Sibiului” în Muzeul Labirint.

“Mi s-a confirmat încă de la primele cadre cu obiectivele puse pe harta Sibiului Baroc, de organizatorii expoziției, cît de multe are acest oraș de oferit și cât de puține știm noi despre Sibiu. Trecem în fiecare zi pe lângă anumite monumente din Sibiu, pe lângă anumite clădiri, puțini cred că suntem cei care ne oprim să ne punem mai multe întrebări despre importanța culturală a locului. Expoziția din Muzeul Labirint reușește să adune în același spațiu comun tot ceea ce este reprezentativ pentru barocul sibian, astfel că fără a colinda tot orașul, vizitatorul poate face o incursiune prin întregul oraș. După realizarea acestor fotografii, personal am certitudinea că dacă n-aș fi fost fotograf mi-ar fi plăcut să fiu pictor. ” Sebastian Marcovici.

 

Expoziția va putea fi vizitată din 15 iunie, ora 17:00 și până pe data de 24 iunie, intrarea fiind liberă. Cvartetul Intermezzo din Sibiu va susține mâine, în timpul vernisajului, un recital de muzică clasică din perioada barocă și nu numai.

Hrană pentru suflet în Muzeul Labirint: teatru, poezie și muzică ușoară românească

Cu o perioada de întindere în timp mai mare față de anul trecut, ediția din acest an a Muzeului Labirint, aduce în mijlocul sibienilor pe unii dintre cei mai îndrăgiți artiști români, dar și tineri artiști sibieni aflați la început de carieră. Spectacole de teatru, recitaluri de poezie, muzică clasică sau chitară și un concert de muzică ușoară românească sunt punctele de reper ale agendei culturale de evenimente oferite publicului de Muzeul Labirint.

Maia Morgenstern, Vali Roșca și Corina Chiriac, alături de tinerii artiști Andrada Grosu, Andrada Poplăcean, Alexandru Malaicu, Vlad Părău (toți parte din Suita Ospitalității), Cătălina Sima, Diana Magdalena Moraru, Cristina Ghinea și Claudiu Fălămaș sunt numele aflate pe afișele acestei ediții a evenimentului.

Muzeul Labirint este un eveniment organizat de Fundația Culturală Artex cu sprijinul Qual Media Cluj, cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și inclus în agenda de evenimente culturale Sibiu Baroc Update.

 

Ultima oră

Comentariul meu