Cei 194 de rideri înscriși în cel mai dificil raliu de hard enduro din lume au trecut astăzi din județul Sibiu în Vâlcea, din munții Cindrelului pe culmile munților Lotrului.

După o primă zi istovitoare în munții Cindrel, echipa Red Bull Romaniacs le-a pregătit noi surprize pe traseu celor 194 de rideri ce au luat și astăzi startul. După prima zi de raliu, podiumul a fost format din câștigătorii ultimelor trei ediții, Graham Jarvis (câștigător în 2011), Andreas Lettenbichler (câștigător în 2009) și Chris Birch (câștigător în 2010), diferența dintre ultimii doi fiind de doar 6 secunde la finalul primei zile de concurs. Clasat al patrulea după prima zi de concurs, tânărul Jonny Walker a ajuns cu întârziere la start și a plecat al cincelea, după Xavi Galindo. „Cumva, dintr-o greșeală, am apăsat butonul snooze al telefonului iar cand toți riderii erau pe drum spre start, eu eram încă în pat. De mâine o să îmi rog mecanicul să treacă prin cameră și să mă trezească. O să îi trec asta în fișa postului”, a spus Walker la finalul celei de-a doua zile de concurs, cu zâmbetul pe buze. Tânărul britanic a ajuns al treilea în finishul de astăzi. Lupta între ocupanții primelor două locuri, Graham Jarvis și Andreas Lettenbichler, a fost din cale afară de strânsă. Aproape de start, concurenții clasei Pro au dat piept cu obstacolul numit Aperitivul, un „mic dejun” special pregătit lor de către echipa organizatoare, o urcare extrem de dificilă. „Aperitivul a fost cel mai bun mic dejun primit vreodată. Ne-a luat mult timp să depășim aceste obstacole, însă a fost ok. Asta îmi place din cale afară la Romaniacs, că în fiecare an sunt trasee noi”, spunea germanul Andreas Lettenbichler la final.

Această porțiune a făcut diferența între primii trei rideri și plutonul de care s-au distanțat. „A fost o zi foarte plăcută. Am încercat să atac pe cât de bine am putut Aperitivul. M-am rătăcit de câteva ori, însă am reușit să ajung cu bine la finish”, a declarat Graham Jarvis la finalul cursei de astăzi. „Am avut doar două accidente, ceea ce e perfect pentru un raliu ca Red Bull Romaniacs. După accidente am simțit că e cazul să merg mai încet însă senzația mi-a trecut repede și am apăsat accelerația la maxim. Sunt foarte fericit de rezultat, că sunt pe locul II. De abia aștept ziua de mâine”, a declarat și Andreas Lettenbichler. Deși pentru un debutant la Romaniacs stă foarte bine, tânărul Jonny Walker nu speră la prima poziție. „Anul acesta o să trag tare ca să termin pe podium și sper ca anul viitor să câștig aici. Am avut un accident mai serios, am scăpat motocicleta la vale și m-am rostogolit de câteva ori. Dar, una peste alta, a fost o zi excelentă, foarte rapidă pe creste și spectaculoasă în pădure. Nu am mai condus niciodată pe un asemenea teren”, spune și Jonny Walker după finalul celei de-a doua zi de offroad.

 

Traseul celei de-a doua zile de offroad a avut o lungime medie de 110 km. Startul a fost dat la Râul Vadului iar finishul a avut loc la Voineasa. Mâine, traseul are o lungime medie de 125 de kilometri, cu start în Voineasa și finish în Robești

Ultima oră

Comentariul meu