Peste 200 de rideri din 34 de țări au luat startul la Sibiu în cea de-a noua ediție cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Spectacolul din centrul orașului a atras ca un magnet peste 1000 de spectatori.

Pentru ca prologul competiției să fie cât mai spectaculos s-au folosit peste 60 de tone de piatră, 300 de bușteni, 50 de tone de nisip, un container, mașini, blocuri de beton. Toate s-au transformat în obstacole pentru concurenții care s-au arătat încântați de acest lucru și de faptul că au putut să facă încălzirea pentru adevărata cursă din munți.

Spectatorii strânși în centrul Sibiului au gustat din plin spectacolul oferit și au trăit emoțiile cot la cot cu motocicliștii angrenați în competiție. Unii au venit  special pentru competiție. Toată lumea a fost mulțumită de spectacolul oferit.

”„Prologul este partea raliului ce necesită cea mai mare doză de imaginație. În fiecare an încercăm să gândim obstacole noi, cu care să îi surprindem în special pe cei care vin an de an la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs. Prologul nu este o etapă ușoară, dimpotrivă, însă cei care se înscriu la Romaniacs știu că aici nimic nu este ușor. Sunt convins că prologul din acest an a fost văzut ca unul extrem de spectaculos”, spune Andy Fazekas, „creatorul” obstacolelor ce vor fi amplasate în centrul orașului.

După prolog vine însă greul pentru concurenți si asta pentru ca urmează patru zile în pădure, acolo unde vor avea de parcurs în medie între 100 și 190 km pe zi în munții Cindrel, Lotrioara și Făgăraș.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu