Astăzi vor începe la Sibiu proiecțiile din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Așa cum ne-am obișnuit, din 2007, după ce are loc Festivalul tradițional de la Cluj (ajuns la a 11-a ediție), o parte dintre pelicule ajung și în orașul nostru.

Deschiderea oficială va avea loc în această seară, orele 22:00, în Piața Mare, prin prezentarea în premieră mondială a filmului regizat de Wolfram Paulus, Fraţii de cruce / Blutsbrüder teilen alles. Drama de război a fost filmată în vara anului trecut la Sibiu și București.

Mîine seară, 14 iunie 2012, orele 22:00, în aceeași locație va rula în premieră în România, Baikonur, în regia germanului Veit Helmer, primul film realizat vreodată la cosmodromul de la Baikonur, amenajat de fosta Uniune Sovietică în stepa kazahă, pentru programul său spațial.

Vineri seară, în Piața Mare, este programat filmul lui Alain Corneau, Tous les matins du monde/Toate diminețile lumii, sîmbătă, producția lui Tudor Giurgiu, Despre oameni și melci iar duminică, Tatăl fantomă, un road-movie în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș în rolul principal.

Deși nu vom vedea niciunul dintre filmele premiate anul acesta la Festivalul clujean, TIFF Sibiu 2012 anunță un program generos, cu proiecții programate în patru locații: Piața Mare, Music Pub, Teatrul Gong și Centrul Cultural Habitus (aici puteți vedea filme rulînd încă din această după-amiază, la orele 12:00 este pelicula Ștefan Luchian, în regia lui Nicolae Mărgineanu). Prețul unui bilet pentru proiecțiile din Piața Mare este 1 leu. Prețul unui bilet întreg pentru proiecțiile din celelalte locații este de 7 lei, iar studenții şi elevii beneficiază de bilete reduse de 5 lei. Proiecţiile de joi, de la Teatrul Gong, sunt gratuite.

Mai multe detalii despre program, detalii despre filme, precum şi o galerie foto puteţi găsi pe site-ul www.tiffsibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu