Primarul Klaus Iohannis a făcut luni o conferință de presă extraordinară după aflarea rezultatului că a ieșit din două primar cu peste 77 la sută din voturi. Iată ideile principale ale conferinței. Pentru declarații complete urmăriți video de mai jos.

Sunt foarte mulțumit de numărul mare de persoane care au votat și evindent pentru municipiul Sibiu sunt foarte mulțumit de rezultat. Pentru primar am obținut peste 77 la sută din voturi, iar pentru Consilul Local am obținut peste 55 la sută din voturi ceea ce reprezintă 15 poziții în Comnsilul Local. Am câștigat un loc în plus.

Pentru FDGR ca și formațiune este cel mai bun rezultat pe care l-am obținut vreodată. Pentru Consilul Județean, pot să vă spun că în Sibiul am primit aproximativ 57 la sută din voturi și la consilerii județeni am primit aproximativ 50 la sută din voturile din municipiul Sibiu.

FDGR a câștigat 6 primării în Satu Mare. Și la Brașov rezultatul este bun. S-au obținut 2 locuri în Consilul Județean și două locuri în Consilul Local. LA Avrig Arnold Klingeis a fost reales.

Vor fi mai multe proiecte destul de ample. Proiecte de infrastructură. Este vorba de proiectul de modernizarea celor 150 de străzi din cartierele Sibiului, care vor începe chiar anul acesta. Voi încerca să promovez proiectul de Centru de Conferințe și de Teatru nou și încă câteva alte proiecte. Nu am vrut să dezbat pe larg acest proiect în campanie electorală ca să nu se creadă că facem propagandă.

Toți miniștrii de până acum s-au lăudat că ne ajută cu dosarul pentru UNESCO. Nu s-a rezolvat. Am discutat și cu ministrul Diaconescu și ne-a promis că ne sprijină. Deocamdată nici nu s-a început dosarul din păcate. Eu să încerc să motivez specialiștii să promoveze un dosar bun.

VIDEO BOGDAN TĂTĂROIU

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu