Primarul social-democrat al comunei Blăjel, Teodor Roman, proaspăt reales în funcţie, este cercetat penal pentru că ar fi dat mită suma de 11 lei, pentru a-l vota, se precizează într-un comunicat de presă, remis luni, AGERPRES, de către IPJ Sibiu.

‘În seara zilei de 10 iunie, în jurul orei 21,45, un candidat la funcţia de primar al comunei Blăjel, a sesizat în scris Poliţia Municipiului Mediaş cu privire la faptul că un contracandidat al său a oferit unei persoane suma de 11 lei pentru a-l vota. Din primele cercetări efectuate de echipa de specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu aspectele sesizate s-au confirmat, bărbatul fiind în prezent cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase (…) în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat (…)’ (art. 109 alin. 1 din Legea nr. 67/2004, republicată), urmând ca soluţia legală să fie dată prin intermediul Parchetului’, se arată în comunicat.
Primarul în cauză nu a putut fi contactat, din cauză că are telefon închis
Cele mai multe incidente electorale – trei – s-au confirmat în comuna Alţâna, unde, spre exemplu, nouă alegători au votat şi la Alţâna şi la Sibiu, ceea ce este ilegal. AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu