Spania şi Italia au terminat la egalitate, scor 1-1, unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum de la Euro, care le-a adus faţă în faţă pe ultimele două campioane mondiale. Croatia s-a distrat cu Irlanda si a invins cu 3-1. Azi debuteaza Franta, Anglia, Ucraina si Suedia.
92 de ani trecuseră de la ultimul succes în 90 de minute al ibericilor în confruntările cu squadra azzurra şi blestemul nu a fost spulberat nici de această dată, deşi Del Bosque are la dispoziţie cea mai bună echipă a Spaniei din istorie.
Iniesta, eroul Spaniei din finala CM din 2010, a fost declarat de UEFA omul meciului, dar mijlocaşul ofensiv catalan spune că acest lucru nu face uitat rezultatul. Totuşi, Furia Roja nu are motive să dramatizeze, crede Iniesta, atâta timp cât elevii lui Prandelli sunt şi ei pretendenţi la titlul suprem.
Am fost ales jucătorul meciului, cu un ochi râd, cu altul plâng. Am început cu o remiză, deşi ne doream victoria. Meciul a fost intens, Italia are jucători de calitate şi pentru mine este una dintre favorite. Nivelul lor nu m-a surprins. Egalarea noastră a fost fundamentală, iar revenirea rapidă ne-a permis să intrăm iar în meci. Am avut şi ocazii pentru a-l câştiga, dar nu am reuşit să finalizăm„, a declarat Iniesta.

SUPER CROATIA!

Selecţionerul Croaţiei, Slaven Bilic, şi-a felicitat jucătorii, duminică seară, după victoria din meciul cu Irlanda, scor 3-1, şi a precizat că în opinia sa croaţii pot învinge Italia sau Spania în grupa C a Campionatului European.
Eram pregătiţi, ştiam totul despre Irlanda, ştiam că suntem echipa mai bună. Îmi felicit jucătorii şi felicit cele două grupuri de suporteri pentru atmosfera extraordinară. Nu vreau să fiu prea eurofic, dar am jucat foarte bine şi am învins o echipă foarte puternică. Am fost incisivi, am fost buni la mingile înalte. Ne-am respectat adversarii şi cred că şi Italia şi Spania vor avea dificultăţi în faţa lor. Primul meci este întotdeauna dificil, dar ne gândim că putem să învingem una din cele două echipe, Spania sau Italia, şi o victorie ne-ar permite să ajungem în sferturile de finală. Visam la această poziţie în fruntea grupei„, a spus Bilic.
Atacantul Mario Mandzukic, omul meciului Irlanda – Croaţia, consideră victoria meritată. „Antrenorul ne-a arătat totul despre irlandezi. Am meritat victoria, am înscris repede iar apoi a fost mai uşor. Tata îmi ceruse să înscriu cu capul, aşa că profit ca să îl salut. A trebuit să sar mult, este ceea ce fac cel mai bine„, a menţionat el. Tapattoni: „Suntem puţin ghinionişti”
Cel mai bătrân selecţioner de la Euro, Giovanni Trapattoni a admis superioritatea croaţilor, dar a menţionat că echipa sa a fost lipsită de şansă.
Croaţii au meritat victoria, au fost mai buni la mijlocul terenului. Primul gol a venit din cauza noastră, iar al doilea în urma unei greşeli a arbitrului, doi jucători au fost la doi metri în ofsaid la pasa lui Modrici. Suntem puţin ghinionişti, dar repet, primul gol a venit în urma erorii noastre. Poate cauza este tensiunea primului mei, dar aceasta nu este o scuză. Am jucat bine şi nu am primit niciun gol în numeroase meciuri, iar aici am primit trei. Trebuie să ne revenim din punct de vedere psihic şi trebuie să ne amintim de toate partidele în care nu am primit gol. Mai sunt 180 de minute, iar Croaţia trebuie să joace Italia„, a spus Trapattoni.
Căpitanul Robbie Keane regretă că echipa Irlandei nu a obţinut un rezultat bun pentru a-i bucura pe fanii extraordinari prezenţi la meci. „Cele două goluri ne-au ucis, cel înscris imediat înainte de pauză şi cel de după pauză„, a mai spus el.

sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu