Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), candidat pentru un nou mandat, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că speră într-o victorie atât a sa, cât şi a formaţiunii pe care o reprezint, anunță AGERPRES.

”Astăzi, este foarte simplu. Am votat pentru un Sibiu prosper. Şi, foarte concret, cred că este evident pentru cine am votat sau pentru ce am votat. Sper să fie pentru Forumul German şi pentru mine o reuşită. Mai multe vom ştii diseară, dar eu cred că lumea merge la vot şi asta este bine. Prezenţa la vot este foarte importantă. O prezenţă masivă la vot ne dă garanţia că rezultatul votului chiar reprezintă voinţa sibienilor’, a spus Klaus Iohannis.

Contracandidatul său de la USL, Dragoş Mihai Marinca Floarea, a afirmat, după ce a ieşit de la urne, că a votat pentru ‘dialog’, dar că nu ştie dacă va prinde un loc de consilier local, în condiţiile în care candidează atât pentru funcţia de primar al municipiului, precum şi pe prima poziţie din Consiliul local.

‘Am votat pentru dialog la toate nivelurile sociale, am votat pentru ca generaţia noastră să nu mai fie una de sacrificiu, pentru copiii noştri, pentru părinţii noştri, pentru toţi sibienii’, a spus Marinca Floarea.

Întrebat ce şanse are să ajungă măcar consilier municipal, el a precizat că, după câte a învăţat în trei luni de politică, ‘nimic nu e sigur’.

Pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu sunt zece candidaţi. sursa: AGERPRES
VIDEO BOGDAN TĂTĂROIU

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu