Naţionalele din grupele A şi B de la EURO şi-au disputat deja primele partide ale turneului final. În Grupa A, Polonia şi Grecia au terminat la egalitate, 1-1, iar Rusia a zdrobit Cehia cu 4-1. În Grupa B, Danemarca a surprins pe toată lumea după ce a învins Olanda cu 1-0, în verme ce Portugalia s-a înclinat în faţa Germaniei tot cu 1-0.

Germania tiki-taka

Statisticile meciurilor disputate până acum tind însă să contrazică rezultatele înregistrate în Polonia şi Ucraina. Astfel, Germania este singura echipă care a avut o posesie superioară a balonului (56%) faţă de adversarii direcţi şi a reuşit să şi învingă. Olanda (53%), Polonia (53%) şi Cehia (51%) nu au obţinut cele trei puncte, în ciuda posesiei avute.

Cel mai mare scor de la EURO, Rusia – Cehia 4-1, a avut pe teren cea mai ofensivă echipă de până acum. Nu este vorba de naţionala antrenată de Dick Advocaat, ci de Cehia. Baros şi compania au ţintit poarta de nu mai puţin de 10, faţă de Rusia, care a nimerit cadrul porţii de 7 ori. Grecia este ultima în acest clasament, elenii punctând doar de două ori în statistică.

Robben ratangiul

Ronaldo şi Pilar sunt jucătorii care au expediat cele mai multe şuturi pe poartă (4), în timp ce Kerzhakov (7) şi Robben (6) sunt fotbaliştii care au trimis cele mai multe baloane departe de ţintă.

 

Sâmbătă:

Grupa B

Olanda – Danemarca 0-1

A marcat: Krohn-Dehli ’24

Germania – Portugalia 1-0

A marcat: Gomez ’72

Duminică:

Grupa C

video euro 2012: germania sărbătorește peste tot victoria cu portugalia! vezi programul de duminică!

video euro 2012: germania sărbătorește peste tot victoria cu portugalia! vezi programul de duminică!Spania – Italia, ora 19.00, la Gdansk

Irlanda – Croaţia, ora 21.45, la Poznan.

Ultima oră

Comentariul meu