Sâmbătă și duminică fermieri și producători de specialități tradiționale bio – vă așteaptă în Muzeul din Dumbrava Sibiului, să le degustați și să le cumpărați bunătățile  între orele 10 – 18.

La a cincea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice din anul 2012 şi-au anunţat participarea 15 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă, peşte afumat),  brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale (dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce, prăjituri), zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale.

Târgul de Produse Tradiționale și Ecologice își propune să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mâncăruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar.

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Ultima oră