Cel mai dur raliu de hard enduro din lume începe miercuri, 13 iunie, în centrul Sibiului cu un spectacol cum în România nu mai poți vedea, Prologul Red Bull Romaniacs.

Gândit pentru a aduce în fața sibienilor acest sport spectaculos și unii dintre cei mai buni rideri de hard enduro din lume, Prologul Red Bull Romaniacs este în fiecare an un spectacol total. Cei peste 180 de concurenți înscriși în ediția din acest an vor trebui să depășească o serie întreagă de obstacole „imposibile” gândite de Andy Fazekas și echipa Crazy Bike. Cauciucuri, bolovani, nisip, obstacole înșelătoare, trunchiuri de copaci, toate compun un traseu artificial construit în trei zile în inima Sibiului, pe bulevardul Constantin Coposu, locul în care, în fiecare an, se adună elita motociclismului.

Prologul celei mai dure competiții de hard enduro din lume va avea loc miercuri, 13 iunie. Etapa inaugurală a raliului este obligatorie pentru toți participanții înscriși la Red Bull Romaniacs. Riderii ce refuză să participe la prolog sunt penalizați cu 45 de minute în prima zi de off-road, penalizare ce aproape anulează orice șansă de a termina raliul pe podium. Iar motocicliștii din întreaga lume nu vin la Sibiu pentru distracție ci ca să câștige. „Prologul este partea raliului ce necesită cea mai mare doză de imaginație. În fiecare an încercăm să gândim obstacole noi, cu care să îi surprindem în special pe cei care vin an de an la Sibiu pentru Red Bull Romaniacs. Prologul nu este o etapă ușoară, dimpotrivă, însă cei care se înscriu la Romaniacs știu că aici nimic nu este ușor. Sunt convins că prologul din acest an va fi unul extrem de spectaculos și de abia așteptăm să îi vedem pe rideri la treabă”, spune Andy Fazekas, „creatorul” obstacolelor ce vor fi amplasate în centrul orașului.

Riderii vor avea mai multe sesiuni de acomodare cu traseul și de calificări, miercuri, începând cu ora 12. Finalele vor avea loc la ora 18. Fiecare rider va parcurge traseul de două ori, cel mai bun timp urmând să fie luat în considerare. Câștigătorul prologului, la fiecare clasă, va fi cel care va pleca primul pe traseul off-road. În finală participă cei mai buni 16 rideri din fiecare clasă, Pro, Expert, Expert Team, Hobby și Hobby Team. Prologul ediției de anul trecut a fost câștigat de britanicul Graham Jarvis, cel care avea să câștige întreaga cursă.

Pentru montarea obstacolelor artificiale pe bulevardul Coposu organizatorii sunt nevoiți să închidă bulevardul timp de trei zile. B-dul Corneliu Coposu va fi închis de luni, 11 iunie de la ora 10 până joi, 14 iunie la ora 4, timp în care echipele tehnice vor amplasa tonele de material necesare creării acestor obstacole. Participanții la trafic vor fi avertizați de această modificare prin 23 de panouri de atenționare ce vor fi amplasate începând de vineri, 8 iunie, în principalele intersecții din oraș.

Ultima oră

Comentariul meu