CSU Sibiu și Dragan Petricevic au semnat un contract valabil pe trei sezoane. Unul din cei mai titrați antrenori ai ultimului deceniu în România, Petricevic a acordat primul interviu ca antrenor al echipei sibiene pentru site-ul oficial al clubului sibian. Tehnicianul sârb a făcut o declarație de dragoste necondiționată și suporterilor CSU Sibiu.

De ce ați ales CSU Sibiu?

Nu este așa de greu de ce am ales CSU Sibiu. Să fiu sincer nu m-am gândit că mă voi întoarce în țară așa de repede, dar propunerea venită din partea CSU Sibiu m-a bucurat foarte mult și m-a încântat deoarece este vorba de un oraș care respiră baschetul și asta am spus-o de foarte multe ori și înainte să vin aici ca antrenor. Credeți-mă nu este o declarație doar din simplă politețe. Eu chiar așa gândesc.  Este un oraș care are o mare tradiție, chiar cea mai longevivă tradiție dintre toate echipele din divizia A. Este un club foarte bine organizat. Chiar dacă a avut o problemă de rezultate în sezonul trecut, Csu Sibiu este un club care se recomandă prin seriozitate. Sibiul este un oraș care se recomandă prin frumusețea sa și nu în ultimul rând cu un oraș care mereu m-a surprins plăcut când am venit aici.

Cu ce gânduri vine Dragan Petricevic la Sibiu?

Gândurile trebuie să fie obiective. Trebuie să fin foarte realiști. Baschetul a progresat în ceea ce privește întregul campionat al României. A progresat și valoric și interesul este și mai mare. Noi ne dorim să fim în grupul echipelor care vor juca un baschet de calitate. Vrem să redăm plăcerea tuturor care iubesc baschetul în Sibiu, să vină aici la Sala Transilvania. Nu va fi greu pentru că din start din ce am vorbit cu cei de aici, totul este foarte bine structurat și cel puțin rezultate bune vom avea. Mă refer în primul rând la rezultate bune și echilibru per total de la o sâmbătă la alta. Nu vom face nunți după victorie, dar nu facem nici înmormântare după înfrângere. Vrem să fie echilibrat și cu pași nu neapărați mărunți. Nu facem nici promisiuni fantaziste. Vrem să ne apropiem în primă fază de vârful clasamentului baschetului românesc.

Ce obiective sunt fixate de club cât și de dumneavoastră?

În primul an în principal obiectivul trebuie să fie reintrarea în play-off. Nu putem spune intrare pentru că Sibiul nu a jucat în play-off decât sezonul trecut. După ce vom intrat în play-off ne vom gândi la targetul următor pentru sezonul 2012 – 2013. Practic este un proiect pe trei ani de zile la capătul căruia ne dorim să ajungem în vârful clasamentului sau undeva să fim o amenințare reală pentru vârful clasamentului în campionatul național de baschet.

Ce jucători ați fixat să aduceți. Câți români și câți străini va avea CSU Sibiu în lot?

Asta mai rămâne de discutat și stabilit. Numele nu le putem spune deocamdată pentru că nu am fi un club serios dacă am face așa ceva până nu am avea certitudinea că va semna cu noi și în al doilea rînd câți jucători vor fi și care vor fi încă nu s-a stabilit. Vom avea 12 jucători în echipă și 14 per total în lot. Intenționat nu folosesc formularea de jucători străini și români. Pentru mine toți sunt jucători și eu nu fac diferență între ei sau între culoarea pielii. Am nevoie de 12 jucători capabili să joace și încă doi jucători tineri și de perspectivă.

Din jucătorii care au evoluat sezonul trecut câți vor mai rămâne în lot?

Sincer nu am decis nimic. Până nu mă uit pe DVD-uri și până nu văd ce a fost aici nu mă pronunț. Eu nu mă iau după statistici. Bineînțeles că părerile celor din conducere, a fostului antrenor principal Cătălin Vulc și a lui Cristi Crăciun vor conta foarte mult pentru mine. Apoi mă voi gândi foarte serios pe cine oprim și pe cine nu oprim în lot. De asta sunt acum aici ca să conturez până la finele lunii iunie lotul pentru sezonul viitor în proporție de 90 la sută.

Când este fixată oficial reunirea echipei CSU Sibiu?

La începutul lunii august. Din primele zile ale lunii august vom intra într-un program de acomodare și apoi de antrenament. Eu mizez pe toți jucătorii care sunt capabili să joace. Regula cu jucătorii străini și cei români nu mă intersează. Eu vreau să facem un lot competitiv. Dacă aș avea 12 români în lot m-aș bucura la fel de mult ca și în cazul în care ar fi șase români și șase străini. Va exista o singură diferență și mă refer de cea a aportului lor în teren.

Pe ce perioadă ați semnat cu CSU Sibiu

Este vorba de trei ani de zile. Adică trei sezoane mai bine spus. Vreau să facem un proiect serios aici. Nu este prima ofertă pe care am primit-o de la CSU. Eu și Mircea Vulc am mai avut discuții în anii trecuți, dar nu a fost să fie. Pur și simplu nu s-a materializat. Cu tot respectul față de toată lumea nu cred că m-aș fi întors prea curând în baschetul românesc deoarece începusem să fac ceva acolo în Africa. Faptul că am fost sunat de către Mircea Vulc a contat foarte mult pentru mine deoarece dânsul ca și mine dorește foarte mult performanță și de aceea am acceptat.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii