Încet, încet, Sibiul începe să-și arate și latura sportivă. A fost jazz, teatru, urmează film și apoi evenimentele culturale vor intra în plan secund pentru că reflectoarele vor fi îndreptate spre operatorii sportivi. Startul va fi dat ca în fiecare an de pasionații de enduro, urmează apoi Turul Ciclist și mult așteptatul Raliu al Sibiului. Hard Enduro Competition Sibiu 2012 este un alt eveniment care va completa calendarul sportiv al lunii iulie.

Cea de-a șasea ediție a concursului de enduro extrem va debuta în data de 6 iulie cu un Prolog spectaculos în parcarea Shopping City Sibiu.

Cu aproape o lună înainte de eveniment, 60 de sportivi, majoritatea români, s-au înscris deja la una dintre cele trei clase de concurs: PRO, HOBBY și TURIST.  Participanții vor concura pe un traseu de aproximativ 150 de km în jurul Sibiului, pe trasee adaptate în funcție de nivelul fiecarei clase. Prima zi de traseu offroad are o lungime de 100 km, a doua de 60 de km și va conține tot ce și-ar putea dori un endurist de la o competiție de acest gen.

Concurență acerbă și anul acesta

Ca și la edițiile precedente, HECS a atras multe nume cunoscute de pe scena enduro din România. Sibianul Ioan Tara, vice-campion est-european și național la Enduro E2 este marele favorit la clasa PRO având avantajul că este un sportiv “de-al locului”. Mani Gyenes, cel mai bine cotat sportiv moto enduro din România se va lupta cu siguranța pentru primul loc. Cel mai bine clasat roman în rally-raid-ul Dakar se poate lauda cu două titluri de campion național de enduro, două titluri naționale la endurocros și nenumărate performanțe internaționale. Povestea concurenților HECS 2012 poate fi urmărită pe pagina de Facebook a evenimentului: si pe site-ul: www.hecs.ro

HECS 2012 este o competiție sportivă organizată cu scopul de a promova moto-enduro-ul în rândul tinerilor și de a-i îndruma spre performanță într-un mod responsabil, dezvoltând acest sport prin bune practici, protejând  natura și mediul înconjurător.

Ultima oră

Comentariul meu