Tragedie în comuna sibiană Rășinari. O tânără de 29 de ani a fost ucisă de către fostul concubin pentru că nu a mai vrut să se întoarcă la acesta. Bărbatul de 44 de ani i-a luat gâtul în apropiere de o biserică după care a încercat și el să se omoare.

Femeia, care avea un băiețel de 5 ani cu concubinul, mergea la lucru, dar criminalul a așteptat-o la un colț de stradă. Tânăra a fost amenințată că dacă nu vine acasă va muri. Aceasta a refuzat, iar concubinul a scos un cuțit și s-a repezit către ea tăindu-i gâtul la a doua încercare. Sora tinerei a văzut toată scena.

”Am plecat spre serviciu să luăm autobuzul și pe la jumatea drumului am văzut că ne iasă în față. Mașina era parcată într-un colț ca să nu îl vedem. El ne mai amenința dimineața. Ne aștepta în centru unde luam autobuzul. S-a repezit spre noi. A zis către ea să vină acasă. Ea a zis că nu vrea. I-a dat un pumn în stomac. Eu m-am băgat să nu mai dea în ea. Mi-a dat și mie 2 pumni și a căzut jos. Când m-am ridicat eu de jos i-a mai dat una și cu cuțitul i-a tăiat gâtul. Nu am băgat de seamă că avea cuțitul. (…) Atât i-a zis. Nu vrei să vi acasă? Stai că îți arăt io ție. Și atât. I-a tăiat gâtul cu cuțitul. El a fugit cu mașina. Sora mea a mai trăit 2-3 minute și o fost gata. A zi să chem salvarea și atât. Am fost eu acolo lângă ea. În mâinile mele a murit. M-am speriat foarte tare. Am încercat la vecini. Am bătut la toate porțile dar nu”, a povestit sora victimei.[nggallery id=893]

Terorizați de criminal

Familia fetei care mai avea încă un băiețel dintr-o căsătorie anterioară povestește că criminalul a fost extrem de violen cu aceasta și că o bătea și o închidea într-o pivniță frecvent. Aceasta nu a mai suportat violențele și în urmă cu o lună l-a părăsit. De atunci a început calvarul.

”A plecat la serviciu azi dimineață. Ea a fost plecată de la el de la 1 mai și când s-a dus la serviciu acum, aci a omorât-o. Era cu sora ei. Era agresiv și gelos. I-a trimis mesaje. Mă suna pe mine nopțile și nu mă lăsa să dorm. Către mine nu a amenințat-o. Către ea da. Copilul e aci la mine. A plecat de la el cu nimic. O certa și o bătea. El nu o lăsa în pace să doarmă. Era gelos. Că de ce se duce la lucru. Prăpăditul” a spus  Maria Stanciu – mama victimei.

Rășinărenii revoltați de crimă

Și sătenii din Rășinari sunt îngroziți de ceea ce s-a întâmplat, mai ales că această crimă a avut loc în fața muzeului parohial și la o aruncătură de băț de o biserică la care lumea era la slujba din duminica Rusaliilor. Și anchetatorii au rămas uimiți de cruzimea acestui caz și speră să obțină răspunsuri chiar de la criminalul care acum este la reanimare la spitalul județean Sibiu, medicii salvându-i viața în ultimul moment.  ”Victima se numește Stanciu Maria, născută în 83, iar autorul Sas Iacob născut în 1971. Cei doi au întreținut o relație de concubinaj timp de 4 ani în care a rezultat un copil, relație căreia victima i-a pus capăt în urmă cu o lună de zile și în pofida insistențelor  repetate ale fostului partener de viață a refuzat să o reia. (…) A așteptat-o în stradă și i-a secționat gâtul cu un cuțit. La puțin timp după această faptă a încercat să se sinucidă în aceeiași manieră.  Nu a murit. A fost operat. Este la reanimare. După ce va fi stabilizat o să discutăm cu el” a spus Ioan Boțoc, procuror de caz. Criminalul riscă acum cel puțin 15 ani de închisoare pentru fapta sa și va fi dus în fața procurorilor de îndată ce va fi externat din Spitalul Județean Sibiu.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu