A scăpat-o din ochi preț de un minut și apoi a dispărut subit. O fetiță de patru ani este căutată acum de către poliție și pompieri după ce aceasta ar fi căzut în apele învolburate ale râului Cibin la Sibiu.  Căutările pompierilor vor fi reluate luni dimineață și este posibil să se apeleze și la serviciile unui scanfandru în zonele unde corpul fetiței ar fi putut fi prins de apele Cibinului.

UPDATE luni ora 8.02:

Pompierii au abandonat duminică sear ă căutările, dar le-au reluat imediat cum soarele a răsărit. După jumătate de oră de cercetare a malurilor râului au observat că lângă o salcie plutea ceva asemănător unui corp de fetiță. ”Detașamentul de pompieri Sibiu a continuat căutările începute ieri pentru găsirea unei fetițe de 4 ani înecată în râul Cibin. S-a găsit fetița în jurul orei 7.30 înecată în râul Cibin la aproximativ 3-4 kilometri față de locul unde se pare că s-a înecat. Acțiunea a fost dificilă pentru că malul râului este acoperit de vegetație înaltă, de rugi, mărăcini și este dificil de mers pe malul Cibinului pentru căutări. Ieri au fost angrenați în jur de 40 de angajați ai ISU Sibiu, iar azi aproximativ 30. Am căutat în aval și am găsit-o agățată într-o salcie. Ne-a ajutat mult și faptul că nivelul apei a mai scăzut față de ieri”, a spus Văcăroiu Florin – ISU Sibiu

Sensibilizați de cazul fetiței, mai mulți oamenii au venit și ei luni dimineață la căutări. Un bărbat a ajutat echipa de intervenție să scoată trupul fără suflare al fetiței din Cibin.

”Noi am ajutat și ieri. Astăzi dimineață la 7.30 au găsit-o aici jos și am mers cu domnul de la medicină legală și am scos-o împreună. Era așezată cu fața în jos. Am scos-o și era înțepenită cu totul. Era agățată la salcia de jos. Au luat-o apoi cei de la Medicina Legală” a spus și Ciot Aurel, un bărbat care a ajutat la căutări

FILMUL EVENIMENTELOR

Zeci de pompieri și polițiști au căutat preț de câteva ore dealungul cursului râului Cibin care traversează Sibiul. Echipele de intervenție au fost alertate că o fetiță de 4 ani a dispărut de acasă dintr-o tabără de romi care are corturile puse pe marginea apei.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost solicitat să intervină împreună cu Inspectoratul de Poliție la căutarea unui copi în vârstă de 4 ani, care a căzut în râul Cibin. Momentan desfășurăm căutările atât cu barca cât și cu forțele pe malurile râului. Am făcut și câteva filtre în zona râului Cibin spre vârsare. (…)Căutarea este destul de complicată. ISU a intervenit cu mai multe echipaje. Consider că viața unui om este cea mai importantă. Acționăm cu șapte echipaje” a declarat Balcu Cosmin – inspector șef ISU Sibiu.

Căutările s-au intensificat după ce un trecător a spus polițștilor că a văzut mai apoi un cadavru în apă. S-a apelat și la o barcă pentru a ajunge în zonele unde corpul fetiței ar fi putut fi prins, dar din păcate nu s-a găsit nimic. Pentru că s-a întunecat afară, căutările au fost sistate până a II-a zi.

”În jurul orei 18.00 poliția județului Sibiu a fost sesizată de dispariția unei minore de 4 ani. Bunica acesteia a sesizat faptul că minora se juca pe malul Cibinului și la un moment dat nu a mai observat-o. În momentul de față împreună cu ISU Sibiu desfășurăm activități pentru căutarea acesteia în râu. Există o mare probabilitate să fie înecată în momentul acesta. Efectuăm căutări în această zonă întrucât există un martor care a văzut ceva asemănător unui cadavru în râul Cibin” a spus și Dăbău Gabriel – IPJ Sibiu.

 Scăpată din supraveghere

Fetița era în grija bunicii, iar femeia povestește că a scăpat-o pe copilă din vedere doar un minut. A fost însă îndeajuns fetița de 4 ani să nu mai poată fi găsită. Bunica speră totuși ca fata să nu fi căzut în apă. ”Am lăsat-o singură un minut. După un minut două deja a dispărut fetița. Se juca pe aici că am avut treabă cu fetița aia mică. Îi puneam lapte în sticlă și nu pot să îmi dau seama. Eram eu cu fetița și fata care e gravidă și cu copilul acela mic de un an. Părinții fetiței unul s-a însurat. Mama e în Italia. Fetița are 2 frați acasă în Brateiu și pe asta mică de patru luni. Eu am anunțat poliția. Am zis că s-a pierdut și nu o mai găsesc și nu mai dau de ea. Pe aici se juca. Nu am văzut să cadă în apă. Săream după ea dacă o vedeam. Nu știu ce să spun. Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat”,a spus Molfa Mândra, bunica fetiței.

YouTube video

Căutările pompierilor vor fi reluate luni dimineață și este posibil să se apeleze și la serviciile unui scanfandru în zonele unde corpul fetiței ar fi putut fi prins de apele Cibinului.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu