Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a poziționat la Sibiu pe un loc fruntaș în Topul Mârlanilor. Ministrul nu a călcat vreo regulă de circulație, cum le este caracteristic mârlanilor evidențiați pe Ora de Sibiu,  ci s-a delimitat scurt de cei șapte ani de acasă.

Prezent la la o conferință de presă a FITS 2012, Mircea Diaconu l-a scuipat pe redactorul șef al Orei de Sibiu, Dragoș Popescu, după ce acesta a insistat în calitate de corespondent local pentru B1 TV,  să primească un răspuns la o întrebare legată de absența ministrului de la audierile DNA în dosarul de conflict de interese în care este implicat inimosul actor liberal.

Secundele imediat următoare gestului de mârlan al ministrului uselist precum și convorbirea care a urmat a fost surprinsă pe cameră. Corespondentul Agerpress la Sibiu, reacționează la gestul mârlănesc al ministrului cu replica: „E și Agerpresul, adică nu trebuie să scuipați!

Dragoș Popescu a continuat cu calm să solicite un raspuns ministrului, care după ce și-a dat seama că a sărit calul a început să spună că a obosit să răspundă la întrebări pe tema DNA, deviind discuția care a urmat reacției sale necontrolate.

„Nu sunt adeptul știrilor de scandal sau al senzaționalului, dar cred că în țara asta respectul unuia față de celălalt și cu atât mai mult al unui ministru, care trebuie să fie un exemplu prin ceea ce face trebuie repus la locul lui.

Nu stiu cum să calific gestul Ministrului Culturii făcut astăzi la Sibiu față de mine în calitate de reporter B1tv, dar știu că am simțit o urmă de umilință și o lipsa totală de respect din partea unui demnitar față de NOI, cei care suntem jurnaliști în această țară.
Îl admir foarte mult pe ACTORUL Mircea Diaconu, dar trăiesc un sentiment total de dezamăgire față de MINISTRUL Mircea Diaconu, după ce astăzi la Sibiu a făcut un gest pe care eu personal îl calific ca fiind impardonabil” , mărturisește Dragoș Popescu.

Urmăriți mai jos filmul evenimentelor și relatarea întâmplării în direct la B1TV.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Exagerati putin…eu credeam ca v-a dat o flegma intre ochi cand am citit titlul. E drept ca nu se face asa ceva, demnitar sau nu, dar ati facut si voi din tantar armasar…merge asa pentru o stire „senzationala” 🙂

  2. una este a scuipa o persoana si alta a face… „piu, b1”
    si pe langa asta, am avut neplacerea sa fiu in preajma lui Dragos Popescu in cadrul unor evenimente, si nu a ezitat sa comenteze legat de orice, sau sa fie rautacios si sa se creada superior altor „colegi” de-ai sai din presa….