Cea mai mare expoziţie de dinozauri din Europa a ajuns în acest weekend la Sibiu. Animalele preistorice care scot sunete înfricoșătoare la prima vedere și au dimensiuni uriașe pot fi văzute la expo-parcul ce se întinde pe o suprafață de peste 700 de metri pătrați.

Peste 30 de replici ale unor exemplare care au populat pământul în urmă cu zeci de milioane de ani în urmă pot fi vizitate în cortul amplasat la marginea Sibiului. Copiii sunt cei mai încântați de faptul exponatele se mişcă, scot sunete şi arată exact ca şi „originalele”. Micuții au putut chiar să se și suie în spinarea dinozaurilor.

Organizatorii expoziției se laudă că o parte din exemplarele aduse la Sibiu au fost folosite la filmările pentru celebrul film Jurassic Park. Un T-Rex uriaș de câțiva zeci de metri lungime tronează peste toate exemplarele uriașe. Miniaturi ale exemplarelor expuse au putut fi cumparate la prețuri ce au variat între 10 și 80 de lei.[nggallery id=891]

„Câteva dintre exponate au fost aduse direct din Thailanda şi din Filipine, printre ele şi cele care au participat la filmările Jurassic Park. În total, avem 32 de exemplare, în mărime naturală. Avem T-Rex şi un dinozaur care poate fi călărit de copii. Avem şi strămoşii tigrilor, în mişcare, şi replici ai oamenilor care au trăit în acea perioadă.” a declarat Mircea Robu, organizator.

Părinții copiilor care au vizitat deja expoziția au rămas și ei impresionați de mărimea dinozaurilor confecționați din latex. Unii au considerat însă ca fiind prea piperat prețul de 25 de lei plătit la intrare, dar chiar și așa au dorit să satisfacă dorințele copiilor.

Expoziția de la Sibiu va merge spre Râmnicu Vâlcea și va ajunge în Capitală la jumătatea acestei luni, după care va merge pe Litoral.

Expoziţia poate fi vizitată în parcarea Shopping City Sibiu, joi şi vineri, 31 mai – 1 iunie, între orele 14:00 – 21:00, iar sâmbătă şi duminică, 2 şi 3 iunie, între orele 11:00 – 21:00.

Ultima oră

Comentariul meu