Numele celui care are cele mai mari şanse la scaunul de primar al Sibiului este previzibil. Aflat de 12 ani în fruntea municipiului Sibiu, Klaus Johannis ar înfrânge orice competitor, după datele furnizate de Sondajul IRES. Candidatul FDGR, cel care a fost propus şi pentru funcţia de premier, ar fi votat de 90 la sută dintre sibieni, conform DIGI 24HD.

La distanţă uriaşă se află candidatul USL, Dragoș Mihai Marinca-Florea. Dintre cele 1.200 de persoane care au participat la sondaj 4 % au declarat că l-ar vota în cursa pentru Primăria Sibiului.

La fotoliul de primar al fostei capitale culturale europene aspiră şi democrat-liberalii. Candidata lor, Mariana Brunchea ar fi votată de 2% dintre cei care au răspuns la întrebările din sondaj.

La egalitate, în preferinţele sibienilor, se află candidata PP-DD, Luminița Beldean. Ea ar primi tot 2% din voturile alegătorilor.

 Luptă strânsă pentru Consiliul Local

Sondajul realizat de IRES la comanda Digi24 arată că lupta pentru Consiliul Local nu este condusă decisiv de un partid.

Din cele 1.200 de persoane intervievate, 41% ar prefera USL, aflată la mica distanţă în preferinţele alegătorilor, de FDGR, pe care îl susţin 35% dintre persoanele intervievate.

Al treilea loc în topul preferinţelor pentru Consiliul Local îl ocupă PDL, democrat-liberalii ar fi votaţi de 16% dintre locuitorii municipiului Sibiu.

Rata de participare la vot se anunţă a fi ridicată. 50% dintre sibieni au declarat că foarte sigur vor merge la vot, în timp ce 14 procente susţin că foarte sigur nu vor merge la urne.

Antonescu ar fi votat de 41% dintre sibieni pentru Cotroceni

Când vine vorba de viitorul preşedinte al ţării, tot USL-ul se află în preferinţele alegătorilor. Totuşi actualul premier Victor Ponta ocupă poziţia a patra în preferinţele votanţilor. Copreşedintele USL ar fi votat în funcţia de şef al statului de 9% dintre alegători, procent egal cu al celor care l-ar vota pe actualul preşedinte, Traian Basescu, pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni.

Locul doi în preferinţele participanţilor la sondaj este ocupat de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, care ar fi ales de 13% dintre cei care au răspuns întrebărilor din sondaj.

Primul loc în preferinţele alegătorilor este ocupat de copreşedintele USL, Crin Antonescu.

El ar fi votat la Palatul Cotroceni de 41% dintre alegători.

La întrebarea – există un partid cu care nu veţi mai vota vreodată – 53% dintre cei care au răspuns au nominalizat PDL-ul. Alte 22 de procente nu ar mai vota cu PSD şi 4% cu PNTCD.

Sondajul IRES a fost realizat la comanda Digi24 prin metoda CATI, în perioada 30-31 mai şi are o marjă de eroare de plus minus 2,9%.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu