Comitetul Executiv al FRF va decide vineri ce echipă va lua locul din Liga I pe care ar fi trebuit să îl ocupe Poli Timişoara. Printre variantele vehiculate este şi cea a unui baraj în patru între FCM Târgu Mureş, Voinţa Sibiu, Gaz Metan Severin şi Delta Tulcea.

Cu toate acestea, finanţatorul sibian Ioan Hămbăşan nu crede în această posibilitate. „Nu cred că sunt şanse, nici măcar în proporţie de 1%, aşa cum speram în sezonul trecut, când am ajuns să jucăm baraj. Nu văd conjunctura posibilă, însă mi-ar conveni”, spune Hămbăşan.

Care sunt variantele?
Cu privire la decizia Comitetul Executiv de vineri, există o listă destul de lungă de posibilităţi. Printre acestea se numără:
– FCM Târgu Mureş (ocupanta locului 15) rămâne în Liga I.
– Gaz Metan Severin (locul 3 în seria a doua) promovează.
– Gaz Metan Severin şi Delta Tulcea (ocupantele locurilor 3 din Liga a II-a) joacă baraj, situaţie similară cu cea din sezonul trecut.
– Târgu Mureş joacă baraj cu Gaz Metan Severin.
– Baraj în 4 între Voinţa Sibiu, FCM Târgu Mureş, Gaz Metan Severin şi Delta Tulcea.
– Liga I rămâne în 17 echipe, situaţie sugerată şi susţinută aparent de către Mircea Sandu.
– Poli Timişoara primeşte dreptul de a juca în primul eşalon în schimbul promisiunii că situaţia echipei va fi remediată.

Situaţia dramatică la Voinţa
După promovare, cei de la Voinţa Sibiu şi-au pus toate speranţele în sezonul tocmai încheiat, sperând ca o salvare de la retrogradare să le genereze resurse şi pentru viitor. Totuşi, există numai 7 jucători în lotul sibienilor ce vor mai avea contract cu echipa şi din sezonul viitor, foarte probabil fiind să plece şi unii dintre aceştia. În aceste condiţii, la Voinţa vor fi promovaţi jucători de la echipa a doua şi de la juniori, urmând ca obiectivul echipei să scadă dramatic. „Vizăm unul dintre primele 10 locuri în Liga a II-a”, a anunţat Ioan Hămbăşan, care a promis că rămâne în orice condiţii. De văzut este dacă va sta pe poziţii şi antrenorul Alexandru Pelici, care mai are un an de contract, însă a avut o tentativă de demisie în urmă cu două săptămâni.

sursa: Prosport

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Cred ca – spun asta ca unul dintre suporterii care a transpirat din tribuna pentru fiecare punct al Vointei, nu ca unul suparat pe deznodamantul sezonului – Vointa nici nu merita, nici nu se pune problema sa vrea sa mai continue in liga I (e prea scump). Cred ca a functionat chestia aia cu spiritul de echipa pana cand au fost anuntati ca nu mai sunt bani, iar din acel moment au inceput sa joace handbal… MA SIMT TRADAT DE ACESTI JUCATORI, IAR DESPRE PELICI NU STIU CE SA SPUN (DEMISIE CU REPETITIE)…