Un singur suspect în cazul jandarmului ucis la Sibiu. Procurorii au probe video din care rezultă că un individ este cel care l-a omorât pe jandarmul aflat în post în fața consulatului Germaniei la Sibiu. Anchetatorii au mai multe versiuni legate de mobilul crimei.

Pauliuc Marius a fost ucis cu cinci lovituri de cuțit, iar cei care anchetează cazul spun că tânărul de 35 de ani a fost ucis într-un mod extrem de violent și că sunt luate în calcul mai multe variante. Răzbunarea este însă varianta cea mai vehiculată. ”Moartea este de natură violentă. Ca modalitate a fost înjunghiat. Are cinci lovituri de cuțit cu lezaerea organelor interne. Deci moartea este violentă, urmare a loviturilor de cuțit aplicate. În momentul de față s-au elaborat conform planului de cercetare versiunile de lucru. Sunt mai multe versiuni și se desfășoară acțiuni concomitente pentru verificarea lor. Am auzit de la dumneavoastră și urmărind emisiunile tv că moartea s-a datorat unei acțiuni de răzbunare. Este posibil să fie așa ceva. Este una din versiunile noastre, sens în care se verifică cercul de cunoștințe, de prieteni, eventual de dușmani ai decedatului”, a spus Ioan Boțoc – procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. S-a stabilit și că jandarmul a fost ucis de către o singură persoană, iar rănile adânci cu lungimi între 3 și șapte centimetri au fost fatale pentru rănitul din fața consulatului.

”Deocamdată vorbim de un singur autor. Deocamdată da pe ceea ce avem noi în acest moment. (…) Da există un cer de suspecți. În raport cu fiecare versiune elaborată există și un cerc de suspecți”, a mai spus Ioan Boțoc – procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Crimă din răzbunare?

Procurorii spun că răzbunarea este cea mai probabilă cauză și pentru că jandarmul a avut în ultima perioadă legătură cu mai multe evenimente din viața sa care fac ca mobilul crimei să se îndrepte spre o astfel de pistă.

”Odată din răzbunare și compartimentată pe mai multe aspecte. Fie din cauza legăturilor pe care le are. Din alte motive a avut un accident de trafic cu ceva timp în urmă. Știm că s-au revendicat niște bani care au fost achitați parțial în urma accidentului. Cel cu care a intrat în coliziune revendica banii, dar bine asta este poate cea mai nesemnificativă versiune, dar se ia în calcul. Nu avem elemente care să scoată în evidență legături cu grupări interlope, dar se fac verificări și în sensul acesta. Una din piste chiar asta este, deși nu avem elemente semificative. Poate fi un conflict accidental. Știm că în urmă cu ceva timp a avut o discuție chiar în zona respectivă cu niște necunoscuți. O discuție mai aprinsă legată de modul în care s-au manifestat respectivii tineri. Au deranjat liniștea publică. Nu grav, dar au avut o discuție mai aprinsă cu jandarmul. Parte din aceste persoane au fost identificate” mai spune Ioan Boțoc – procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Criminalul se vede pe camerele video

Camerele de supraveghere video ale consulatului au surpins imagini cu criminalul. Din acestea se poate observa clat cum o persoană cu glugă în cap intră în raza de acțiune chiar în jurul orei la care a avut loc crima.

”Sunt ceva imagini și lucrăm în sensul acesta și categoric că ne punem speranță în reușita cu finalizare. (…) Se vede o singură persoană pe camerele de supraveghere. Nu s-a surprins și momentul crimei. Deci o persoană în mișcare în imediata apropiere a gheretei pentru că unghiul de poză se oprește și e până aproape de gheretă. Deci o persoană în mișcare se vede”, a mai spus Ioan Boțoc – procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ucis cu bestialitate

Tot acum este verificat și telefonul mobil al jandarmului pentru a se vedea dacă acesta a primit apeluri în noaptea crimei sau dacă a sunat cineva. Anchetatorii au stabilit că tânărul a fost ucis în jurul orei 5 și mai spun că sunt persoane care ar fi văzut anumite lucruri în zona unde a avut loc macabra crimă. ”Coroborat cu constatarea medico legală și celelalte elemente ne-am oprit în jurul orei 5.00. Crima nu are nimic de a face cu îndatoririle lui de serviciu sau cu consulatul. Deci nu are. Este exclusă. Aș fi nesincer dacă aș spune că nimeni nu a văzut nimic. Deci sunt vecini care au văzut” a mai spus Ioan Boțoc – procuror criminalist Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Un alt aspect important stabilit în anchetă este și faptul că jandarmul a fost înjunghiat în interiorul gheretei, iar după aceea a ieșit de acolo pe propriile picioare. Din păcate omul nu a mai apucat să sune să ceară ajutor.

URMĂREȘTE IMAGINILE VIDEO PENTRU DECLARATII COMPLETE

Ultima oră

Comentariul meu