Trei persoane au murit la San Felice del Panaro în urma prăbuşirii unei uzine, două în localitatea apropiată Mirandola, una în Concordia şi alta în Finale, a anunţat comandantul carabinierilor din Modena, Salvatore Iannizzotto. Potrivi lui, un preot a decedat dar nu se ştie dacă din cauze medicale sau din cauza prăbuşirii clădirii.

În oraşul Mirandola mai multe biserici, între care catedrala au fost grav avariate. În toată zona, noul cutremur a provocat prăbuşirea clădirilor deja afectate de seismul cu magnitudinea 6 din 20 mai.

Potrivit Institutului naţional de geofizică şi vulcanologie, noul seism „cu magnitudinea de 5,8” s-a produs la ora 07.00 GMT (10.00 ora Romîniei), la o adâncime cuprinsă între cinci şi zece kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în toată zona central-nordică a Italiei, de la Bolzano, în apropiere de frontiera cu Austria, până la Milano, a constatat un jurnalist al AFP, precum şi în Toscana, unde mai multe birouri publice au fost evacuate ca măsură de precauţie.

În oraşul Bologna, circulaţia trenurilor a fost întreruptă către Verona, Milano, cât şi către Mantova şi Modena, au anunţat căile ferate italiene.

Autorităţile au decis să efectueze evacuări până în Val d-Aoste, la frontiera cu Franţa şi foarte multe persoane au ieşit pe străzi. Momente de panică au fost înregistrate şi în Veneţia, unde o statuie a căzut, atingând uşor o persoană, în apropiere de Piazzale Roma, piaţa gării feroviare.

Centralele pompierilor şi protecţiei civile a fost asaltate de apeluri şi comunicaţiile telefonice au fost perturbate în minutele de după cutremur.

De zece zile, Italia a înregistrat numeroase seisme sau replici ale seismului din 20 mai, al cărui epicentrul a fost localizat în apropiere de Ferrara. În total 417 cutremure au fost înregistrate până luni, dintre care trei cu magnitudinea peste 5, potrivit presei.

În Emilia-Romagna (regiunea în care se află Modena şi Ferrara), 7.000 de persoane sunt asistate de aproximativ 1.400 de membri ai echipelor de salvare şi 89 de centre au fost instalate în şcoli, terenuri de sport sau hoteluri.

Ultima oră

Comentariul meu