Clipe de coșmar pentru un copil din satul sibian Mag. Micuțul de șase ani mergea cu bicicleta la bunica ce locuiește la câteva case distanță. Un cal lăsat liber l-a lovit direct în gură și l-a trântit la pământ. Băiețelul a ajuns cu maxilarul rupt la spital.

Minorul a ajuns direct la Urgență. O vecină l-a găsit pe stradă plin de sânge și a chemat repede ajutor. Mama copilului a sosit într-un suflet la fața locului și băiețelul i-a povestit plângând că l-a lovit un cal ce umblă liber prin sat. ”Deci am fost la lucru și m-a anunțat soțul că l-a sunat un frate de al meu că l-a pălit un cal. Zice Lenuță hai că iar l-a pălit calul pe băiețel. Când am ajuns copilul mi-a spus. Mai era puțin conștient și mi-a zis că l-a lovit un cal. Era pe bicicletă să se ducă la mama mea. Calul era pe stradă și l-a lovit cu piciorul și a căzut. Calul era liber pe stradă. Caii la noi umblă pe stradă și nu îi leagă. Habar nu au. Toți caii umblă și câte șase – șapte pe stradă. Putea să îi dea mai rău că a mai fost pălit odată de cal”, spune Solomon Elena, mama copilului.

Îl dau în judecată pe proprietarul calului

Familia băiețelului este decisă să îl dea în judecată pe cel care a lăsat calul liber și le-a nenorocit copilul. Anul trecut acesta a mai fost lovit odată tot de un cal, iar atunci a stat câteva zile în comă la spital. ”Da da da. Sigur o să îl dăm în judecată că nu se mai poate. Băiatul a rămas fără guriță. Deci trebuie să mergem în judecată și ce dă legea asta se va întâmpla. Nu îl mai las. Nu pot! Fiindcă copilul a suferit foarte mult și eu lângă el. Nu pot să îl mai las”, a mai spus mama copilului.

Copilul este foarte speriat după ce a fost lovit de două ori de un cal în mai puțin de un an de zile. Mama lui povestește că acesta are coșmaruri. Și sătenii din Mag sunt supărați pentru că animalele sunt lăsate libere prin sat în loc să fie păzite sau legate. ”Copilul este supravegheat. A venit de la școală și s-a dus la bunica lui. Când a venit acasă să se întoarcă a intrat sub picioarele lui. Calul s-a speriat și s-a întâmplat nenorocirea care s-a întâmplat” spune un sătean din Mag.

”Când am auzit sigur că am fost îngrijorată. Este a II-a oară când este lovit de cal. Mai trebuie și văzuți de cai. E adevărat că toată luma are cai, dar mai trebuie și văzuți de ei” a spus și bunica băiețelului.

Proprietarul calului se apără

Proprietarul calului spune că animalul nu are nicio vină și că băiețelul este cel care a intrat cu bicicleta sub picioarele animalului, iar acesta s-a speriat: ”Eu nu știu nimic. Am fost numai să iau calul. Mi-au spus alții. Acum dacă intrii cu bicicleta sub cal ce i faci. A intrat cu bicicleta, nu are frâne și nimic. Și-a dat drumul și a intrat sub picioarele la cal!” a spus Gheorghe Solomon – proprietar cal.

I-a rupt cinci dinți

Medicii spun că băiețelul a avut mare noroc că a scăpat cu viață după o astfel de lovitură, mai ales că animalul l-a lovit cu putere în cap și i-a retezat mai mulți dinți. ”Săptămâna trecută, marți, la spitalul județean a ajuns un băiat de șase ani în urma unei lovituri der cal. Medicii i-au pus diagnostic avulsie dentară. Practic a avut o problemă și a pierdut cinci dinți. De asemenea a suferit mai multe plăgi. Acestea au fost suturate și traumatism maxilofacial. Băiatul a fost internat la secția de Buculo – Maxilo – Faciale, iar în momentul acesta starea lui este una ameliorată” a spus și Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu. Băiețelul a fost externat de la spitalul din Sibiu, dar va avea nevoie de supraveghere atentă. Șansele ca să îi crească alți dinți în locul celor pierduți sunt limitate.

YouTube video

Imagine: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu