Analizele de laborator au scos la iveală faptul că s-a constatat prezenţa în alimente (micul dejun şi prânzul din 21.05) şi pe două din cele 10 suprafeţe de lucru analizate, de bacterii coliforme şi E. Colli, ceea ce dovedeşte deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare/prelucrare a alimentelor.
În urma analizării probelor recoltate de la Grădiniţa 28 din Sibiu (ca urmare a suspiciunii de toxiinfecţie alimentară, din 22-23 mai), la cei 2 copii internaţi coproculturile au fost negative.
La personalul gradiniţei, exudatele faringiene şi coproculturile, precum şi probele de pe tegumente au fost, de asemenea, negative (cu precizarea că a mai rămas în lucru o probă de coprocultură).
În schimb, s-a constatat prezenţa în alimente (micul dejun şi prânzul din 21.05) şi pe două din cele 10 suprafeţe de lucru analizate, de bacterii coliforme şi E. Colli, ceea ce dovedeşte deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare/prelucrare a alimentelor.
Germenii menţionaţi nu pot fi însă incriminaţi în producerea îmbolnăvirii copiilor, coroborarea cu simptomatologia clinică, examinările paraclinice şi evoluţia bolii determinând infirmarea diagnosticului de toxiinfecţie alimentară, fiind vorba de o Gastroenterită acută, cel mai probabil de etiologie virală (enterovirus).
S-au făcut recomandări privind aplicarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie curentă şi terminală în întreaga unitate, mai ales la blocul alimentar. Rezultatele menţionate vor fi comunicate Compartimentului de Control în Sănătate Publică, pentru a dispune măsurile necesare.