„Mica Vienă” sau „oraşul roşu”. Aşa denumesc Sibiul specialiştii de la ghidul verde Michelin în ediţia dedicată României. Sibiul este singurul oraş cotat la trei stele în cel mai renumit ghid turistic din lume.

video – sibiul singurul oraş din românia cotat cu trei stele în ghidul michelin

Nu mai puţin de 11 locaţii de interes turistic au adus Sibiului calificativul cel mai mare în ghidul care a fost lansat sâmbătă şi municipiul ce a fost capitală Culturală Europeană în 2007. „Locomotiva” punctajului obţinut de Sibiu a fost de departe Muzeul Satului din Pădurea Dumbrava. Brukenthalul, pieţele istorice sau Oraşul de jos sunt punctele pe care ghidul le recomandă cu căldură pentru vizitare. Ghidul recomandă de asemenea şi 26 de hoteluri şi pensiuni pentru cazare, concluzia specialiştilor Michelin fiind că oraşul merită cel mai mare calificativ dintre toate oraşele din  România. Turiştii aflaţi în vizită în oraş au aprobat şi ei alegerea făcută de experiţi. Conform ghidului Sibiul este o locaţie catalogată în categoria „de vizitat neapărat”. Preşedintele Michelin Romania spune că Sibiul îşi merită pe deplin cele trei stele. „Sibiul merită bineînţeles 3 stele. Am fost aici anul trecut în august. În acest oraş simţi o atomsferă aparte. În orice parte te uiţi vezi lucruri frumoase. Da! Cu siguranţă merită trei stele” a spus sâmbătă Eric Faidy – preşedinte Michelin Romania. Reprezentanţii administraţiei locale sunt mulţumiţi de faptul că Sibiul este bine cotat în ghidul cu cel mai mare impact în rândul turiştilor din toată lumea.

video
play-sharp-fill

video: Bogdan Tătăroiu

Sibiu este singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, ceea ce înseamnă că „Mica Vienă” trebuie vizitată neapărat.

Pentru pregătirea ediţiei româneşti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat întreaga ţară timp de mai multe luni, vizitând un număr mare de locaţii şi făcând o selecţie. Ca urmare, opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

„După ce au petrecut o mulţime de timp învăţand şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara.” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibilă, România este încă un loc ce aşteaptă să fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar şi pentru locuitorii săi. Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. O variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost deja lansată în septembrie 2008.

Un instrument nepreţuit pentru călători atât înainte, cât şi în timpul călătoriei lor, Ghidul Verde Michelin România este împărţit în trei părţi: secţiunea albastră pentru „Planificarea Vacanţei Tale”, portocalie pentru „Introducere în România” şi verde pentru „Descoperirea României.”

Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România şi apoi a fost tradus şi publicat de editura Meteor Press.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. „Numai puţin” sau „Nu mai puţin” ???

    Mai copii, invatati sa scrieti romaneste. E pacat ca limba noastra sangereaza in zilele astea, iar viitoarele generatii vor invata incorect limba … de la voi !!

    In rest, articolul este interesant.