Cu două sticle de bere pe scaunul din dreapta și cheflit bine un tânăr nu a mai văzut drumul în timp ce se îndrepta spre casă pe o stradă din Sibiu. Mașina s-a înfipt pur și simplu într-un stâlp, dar șoferul care nu purta nici centura de siguranță a scăpat cu viață.

O bubuitură puternică urmată imediat de o pană de curent pe mai multe străzi a scos din case pe cei ce locuiesc în apropiere de curba în care au loc frecvent accidente. Firele de curent ale stâlpului în care a intrat mașina au fost retezate de puterea impactului și au căzut pe stradă chiar pe lângă autoturismul avariat. ”S-a auzit o lovitură puternică. Puțin s-a cutremurat. Am simțit în casă și scântei foarte multe. Deci o lumină foarte puternică și bănuim că este din cauza cablului rupt. Când am ieșit mașina era deja în poziția aceea. A sosit imediat SMURD-ul. Era în mașină șoferul. Era lovit și conștient. Era lovit la față. Nu este primul accident aici. În această curbă au fost cel puțin 3 accidente”, a povestit o femeie ce locuiește în zona în care a avut loc accidentul din noaptea de joi spre vineri.

Curbă periculoasă

Tânărul care lucrează ca sunetis la teatru a fost imediat preluat de către medicii de la SMURD pentru îngrijiri medicale. Acesta era confuz și nu a putut să le explice doctorilor și polițiștilor cum a ajuns cu mașina direct în stâlpul de pe contrasens. ”Este o curbă periculoasă. E al șaselea accident de când locuiesc aici. Am auzit o bubuitură. Am ieșit imediat. Era un taximetrist care oprise. A sunat la 112. Am luat puslul ca să văd dacă trăiește. A venit soția. A vorbit cu el. Era confuz. (…) Între timp a venit salvarea. (…) Nu mă miră că era băut. Nu avea nici centura….”, a mai spus un domn sosit la locul accidentului la puțin timp după producerea acestuia.Martorii accidentului s-au mirat și ei cum de tânărul a scăpat cu viață și nelectrocutat mai ales că tânărul nu se putea mișca din mașina din care se putea simți puternic un miros de alcool.[nggallery id=884]

Alcoolemie de 0,8 pe etilotest

Polițiștii l-au testat pe șoferul rănit chiar în ambulanță, iar rezultatul a scos la iveală faptul că acesta avea o alcoolemie de aproape 1 la mie. ”Evenimentul rutier s-a produs pe strada Moldovei la intersecție cu strada cristian din Sibiu. Autoturismul nu adaptează viteza într-o curbă ușoară în dreapta, pierde controlul direcției și colizionează cu un stâlp electric” a spus Nistor Alexandru – agent principal biroul rutier Sibiu. Tânărul se va alege acum cu dosar penal pentru că a condus băut și va trebui să plătească și daune la Electrica pentru stâlpul distrus și reparațiile aferente.

YouTube video

VIDEO: Bogdan TĂTĂROIU

Ultima oră

Comentariul meu