S-a rugat la o mânăstire de lângă Sibiu și apoi a plecat spre casă, dar nu a mai ajuns acolo. Este vorba de o femeie din Vâlcea care a încercat să traverseze DN1 pe o ploaie torențială în localitatea Veștem și a fost lovită în plin de un camion. După câteva ore femeia a decedat la spital.

Femeia de 58 de ani a vrut să ajungă în halta de tren și se grăbea să nu o prindă și mai tare ploaia. A crezut că are timp să treacă strada, dar nu a mai apucat să ajungă în partea cealaltă. Șoferul camionului  care a accidentat-o spune că din cauza ploii nu a observat-o decât prea târziu.

”A trecut strada din partea cealaltă. Am văzut-o în ultima clipă. Era în negru îmbrăcată. Ploua și așa mai departe. Am făcut puțin stânga să o evit și am atins-o cu semnalizarea din dreapta și am aruncat-o jos. Am frânat prea târziu. Nu am văzut-o pentru că era în negru și ploua”, spune șoferul camionului.

Șanse mici de supraviețuire

Medicii sosiți la fața locului au găsit-o pe femeie în stare critică și au resuscitat-o minute bune, aducând-o la viață. Chiar și așa aceasta a fost dusă apoi la Urgență în Sibiu în comă, iar șansele de supraviețuire sunt aproape nule.

YouTube video

”Pacienta a fost găsită în stop cardiorespirator. Este cu un traumatism craniofacial sever. (..) Am început manevrele de resuscitare. În acest moment pacienta are puls și o vom transporta în serviciul de urgență. Este decerebrată și nu știu ce șanse de supraviețuire mai are” spune Mirela Bădescu – medic specialist UPU.

Traversare riscantă

Polițiștii spun că femeia se face vinovată de producerea accidentului pentru că a încercat să traverseze strada prin loc nepermis. ”Din primele cercetări se pare că o femeie pieton de 58 de ani din județul Vâlcea s-a angajat în traversarea Drumului Național 1 prin loc nesemnalizat și nemarcat corespunzător și fără să se asigure fiind surprinsă de o autoutilitară marca Mercedes. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului” a spus și inspectorul Ana Maria Popa – IPJ Sibiu.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu