zeci de sibieni diagnosticați cu boala lyme la spitalul județean sibiu

Treizeci de persoane diagnosticate cu boala Lyme în urma înţepăturii de căpuşă au fost internate, de la începutul anului şi până acum, la Secţia Clinică Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde în prezent sunt spitalizaţi patru pacienţi.zeci de sibieni diagnosticați cu boala lyme la spitalul județean sibiu

otrivit medicului şef al Secţiei Clinice Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu, de la începutul anului au fost internaţi 30 de pacienţi cu boala Lyme, dintre care 17 au fost diagnosticaţi prin Direcţia de Sănătate Publică şi 13 persoane prin analize la alte clinici din ţară.

„Pacienţii internaţi în clinica noastră cu boala Lyme, de la începutul anului, sunt 30, dintre care 17 diagnosticaţi prin DSP şi alţi 13 cu analize pozitive din alte servicii medicale din ţară sau sector privat. În 2011, în judeţul Sibiu au fost confirmaţi cu boala Lyme 128 de pacienţi, 33 având rezultate de graniţă, echivoce, din 362 de pacienţi testaţi”, a declarat conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu.

Ultima oră

Comentariul meu